Kötü Niyet Tazminatı Üst -Alt Sınırı, Süresi
Merhaba,
İşveren, iş kanunu 18.maddeye göre gerekçeli fesih yapmış olsa ve kıdem tazm. ve ihbar tazm. ödemiş olsa bile kötü niyet tazminatı için gerekli şartlar oluştu ise nasıl bir yol izlenebilir? Ne kadar bir meblağ istemek doğru olur? Bunun için belli bir süre var mıdır?
Teşekkürler.
Cevap: Kötü Niyet Tazminatı Üst -Alt Sınırı, Süresi
Kötü niyet tazminatı ihbar sürenizin 3 katıdır.
Kıdem, ihbar vs ödensede şartlarınız tutuyorsa bu tazminatı talep için dava açabilirsiniz.
Zamanaşımı 10 yıldır.
Açtığınız diğer konudaki yetkili pozisyonunda kişi olduğunuzdan bahsetmişsiniz.
https://www.hukuki.net/showthread.php...-Goz-yumulmasi
Eğer yetkili pozisyonu dediğiniz görev , personel alımı , yönetimi, kendi çalışma saatlerinizi belirleme gibi yetkiler içeren yönetici pozisyonu değilse, iş güvencesi hükümlerinden faydalanabilecek şartlara sahip çalışansınız demektir. İş güvencesi şartlarına sahip çalışanların da kötü niyet tazminatı hakkı yoktur.
Kötü niyet tazminatı , iş güvencesi şartlarını sağlayamayan çalışan için öngörülen bir tazminattır.
Erdoğan Bey Merhaba,
Kısaca açayım: Yönetici pozisyonunda yetkilerim var fakat personel alımında üst yöneticimin onayı olmadan tek başıma yetkim yok. Şirket iç tüzüğüne göre "personel talep formunda" benim imzamın yanında 2 üst kademenin daha onay verdiği (imzaladığı) gözükmektedir. Personel yönetim yetkim var fakat kendi çalışma saatlerimi belirleme yetkim yok. Bu iş sözleşmemde yok. Yada bununla ilgili şirketle başka bir anlaşmamız yok. Bu durumda, yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla benim kötü niyet tazminat hakkım yok? Doğru mudur?
Teşekkürler.
- - - Updated - - -
Alıntı:
thex rumuzlu üyeden alıntı
Kötü niyet tazminatı ihbar sürenizin 3 katıdır.
Kıdem, ihbar vs ödensede şartlarınız tutuyorsa bu tazminatı talep için dava açabilirsiniz.
Zamanaşımı 10 yıldır.
Merhaba, teşekkür ederim bilginiz için.