Ayıplı Araç Satışnda Sorumluluk
Öncelikle Merhabalar,
Bir tanıdığım 2. el araç satın alıyor.Aracı alırken satıcı aracın kazasının olmadığını iyi durumda olduğunu beyan ediyor.Fakat durumun böyle olmadığı sonradan anlaşılıyor araç hem pertten çıkma hem de taksi çıkması olduğu fark ediliyor.Bu durumda elimizde ne gibi imkanlar mevcut ve nasıl bir yol izlemeliyiz?
Satan kişi ile görüştüğümüzde satıcı kendisinin de bilgisi olmadığını söylüyor.Tabi bunun doğru olmadığını düşünüyoruz bu durumda satıcı böyle bir savunma yaparsa ne ile karşılaşırız.
Bir de araç galeri vb. yerden değil direk şahıstan alınıyor
Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler.
Cevap: Ayıplı Araç Satışnda Sorumluluk
Pek bir şey çıkmaz adam derki ben söyledim onlarda kabul etti aldılar der,
Edit,
Aracı alırken servisi ya da eskpere filan göstermediniz mi, eğer öyle birine gösterdiyseniz elinizde belge varsa o belgedekiler sorunsuz diyorsa sizde bu sorunu tespit ettiyseniz o zaman iş değişir.
sanayide bir ustaya gösterilmiş ama o da satıcının tanıdığı mmuhtemelen...tahminimce herhangi bir belge de yok ellerinde rapor vs..
satıcının ayıbı bilmediğini iddia edemeyeceği ve aracın kazalı olduğunu söyledim diyerek sıyrılamayacağı yönünde de kararlara denk geldim ama siz satıcı bilmiyordum veya ben söyledim demesiyle işin içinden çıkar mı diyorsunuz?
bir de noter satışında hali hazırda görüldüğü gibi denmesi de satıcıyı kurtarmaz gibi yorumlar da var
Ben yerinizde olsam vakit kayıp etmeden başvururum ama dediğim gibi adam ben satarken söyledim geri bunlara akıl vermişler iade etmek istedi aracı alamayınca böyle yaptı derse pek bir şey çıkacağını sanmıyorum,