Yılın faşisti anketine durdurma
'Kızıl Elma' ideolojisiyle anılan, lahmacun, çiğ-köfte gibi yemeklerin Kürt yemekleri oldukları gerekçesiyle yenilmemesi kampanyası nedeniyle büyük tepki toplayan 'Türk Solu' dergisinin internet sitesi ve dergisinde yürüttüğü "Yılın Faşisti-2006" anketi mahkeme kararıyla durduruldu.
Mahkeme kararında, Medeni Kanun'a göre "toplum önünde bir kişiyi faşist olarak nitelemenin ve tanıtmanın kişilik haklarına saldırı olduğu" belirtildi. Derginin düzenlediği ankette 'yılın faşisti'ne aday gösterilen Prof. Dr. Baskın Oran mahkemeye başvurarak anketin durdurulmasını istemişti.
Re: Yılın Faşisti Anketine Durdurma
şimdi alisinkay arkadaşımız gerçek faşistin kimler olduğunu anlamıştır umarım. Bu sitede yapılan yorumlara bakınca burada neden bazı kişilerin adlarının olmadığını ve neden sadece belli bir kesimin sevmediği kişilerin adlarının konduğunu merak ediyorum. alisinkay keşke hrant dinkin türklere hakaret yaptığı bi yazısını göstersen de ben de öğrensem. alıntı yapman bile yeterli olacaktır... ayrıca hangi zeka seviyesiyle ( hakaret etmiyorum sadece bunun benim zeka seviyemden yukarıda olduğunu belirtmek istedim ) bir insanın yazılarını okumadan yorum yapılabiliyor... Bu sorularımın cevplanmasını ve aydınlığa kavuşmayı iple çekiyorum.
Çok teşekkürler...
Re: Yılın Faşisti Anketine Durdurma
Sayın XarXari ;
Hrant Dink konusundaki hassasiyetinizi anlıyor ve saygı duymanın ötesinde büyük bir çoğunlukla katılıyorum.
Ancak sizde şimdi burada ciddi bir haksızlık yapıyorsunuz. Tüm iletileri sizin yazınız üzerine tekrar okudum ve sayın alisinkay' ın Hrant Dink ile ilgili bir yorumunu bulamadım. Daha ötesinde sayın alisinkay' ın hiç bir yorumunu bulamadım. Sayın alisinkay önce bir mahkeme kararını haber yapmış , bilahare mahkeme kararına konu olan derginin anketini vermiş sonra anketin yorumunu yazan bir derginin haberini koymuş ve en sonda bu ikisininde dergilerden alıntı yorum olduğunu yazmış... Oylama ve yorum yapmayan birisine böyle davranmamak gerekir diye düşünüyorum. En azından birbirimizi anlamaya çalışmalıyız....
Kaldıki ankette çok ilginç bir durumda var... buda aslında anketin gerçeklerden pek haberi olmadığını göstermektedir. Bazı kişiler hakkında beğenilmeme oranı olarak değerlendirildiğinde doğru bile kabul etsek temelde kabul edilemez bir anket olduğu ortadadır. Şimdi Kemal Kerinçsiz e baktığımız da yılın lincinde de 3. sırada onu görüyoruz. Sanırım buraya çıkma nedeni Hrant Dink e karşı yürüttüğü uygulamadır. Asla ve kata hukukla bağdaşmayacak uygar ülkede olmayacak bir davranış sergilemiştir Kerinçsiz. Bu vesile ile kendisini KINIYORUM...
Kemal Kerinçsiz bir avukattır. Yani hukuk u benden çok daha iyi bilmesi gerekn birisidir. Ceza davasına bir şekilde kanun gereği müdahil olması onu bu kadar provoke ederek neredeyse linç girişimine dönüştüren bir gösteri gibi adalet tarihinde görülmeyecek bir davranış sergilemiştir. Neticede Ceza davası takibi gerektirmeyen Cumhuriyet Savcılarının Kamu hukuku adına takip ettikleri davalardır Hukuk davası değil ki gidip orada böyle bir show a gerek duyuluyor. Kerinçsiz gerksiz yere hukuksal olmayan ancak siyasal yönü ağır basan davranışlar içerisine girmiştir. Sanki bir kendisi anlamaktadır Türklüğe hakaret nedir ne nedir ? Kendisi takip etmezse hakim ve Cumhuriyet savcıları sanki bu konuda tarafsız olamayacaklardır. Davranışları ile tam ters bir etki yaratmış ve hukuku baskı altına alarak adaleti yönlendirmiştir. Asla bie avukatta olmaması gereken bir haslettir bu... 301 den yargılanan bire çok kişi varken Hrant Dink e karşı Kemal Kerinçsiz in bu tavrı asla kabul edilemez. Diğerlerinde bu tepkiyi koyamaması aslında başka bir olgunun sonucudur. Kısmen zayıf ve güçsüze vurma aczinden başka bir şey değildir. Hrant Dink 301 den suşluda olabilir amma genede Kemal Kerinçsiz in davranışı haklı adil ve etik değildir.
Bu ilgisiz araya girmenin ardından sizede lütfen gerginlik yaratmayan yazılmayanı yazdı anlamına gelecek yorumlardan kaçınmanızı öneririm....
Re: Yılın faşisti anketine durdurma
Faşizm Irkçılığın ya da milliyetçiliğin temel alındığı bir görüşdür. Bir ırkın başka bir ırktan üstün olduğunu veya bir milletin başka bir milletten üstün olduğunu konu alır. Tarihte Nazi Almanyası, Mussolini İtalyası ve Mihver devletleri faşizmi ilke edinmiş ve uygulamışlardır. Bununla birlikte tarihte başka birçok ülkede milli faşist veya faşizan rejimler ortaya çıkmıştır. Faşizm sadece ırkçılığı değil, aynı zamanda milliyetçi ya da radikal dinci ideolojileri tanımlamak için de kullanılır. Faşizmin aynı zamanda milliyet ve ulus anlayışı da çok katıdır ve serttir. Diktatör yönetimine benzer. Totaliterdir. Askeridir. Faşizm çoğu insanı cezbetmiştir ve cezbetmeye devam etmektedir. Faşizm sık sık ırkçı, milli veya radikal dinci halk ayaklanmaları olarak da boy gösterir. Halen faşist görüşü olan insanlar hemen her ülkede vardır ve zaman zaman etkinliklerini attırırlar. Taraftarları, kendi saflarına katılmayanları yaygın olarak aşağı ya da hain olarak tanımlarlar...
En ünlü faşistler arasında Adolf Hitler, Benito Mussolini vardır.
Alıntı.
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Bence yılın faşisti "Türk Solu" dergisidir. Yayınları ile bu ünvanı gerçekten hakediyor. Yıllardır sol kesim sağı faşistlikle suçladı. Bu suçlamada belki de bunu hak edenler de vardı. Ama büyük ölçüde bu bir haksızlıktı. Sonuç olarak "faşizm" kaba kuvvete dayalı totaliter bir bir idare tarzıdır. Bu nedenle de Hitler, Mussolini, Fanko, Stalin, Mao gibi sağda ve solda insanlığa kıymış olan zalim diktatörler faşist ya da komünist diktatörlerdir. Makyajı kızıl ya da kara olabilir, ama makyajı kazıyınca altından aynı korkunç yüz çıkıyor.
Türk Solu dergisinin de aslında solla falan ilgisi yok. Tam anlamıyla ırkçı ve faşist bir dergi.
Kelimesi kelimesine aynen katılıyorum..Noktayı koymuşsunuz,Tebrikler.
Hukuki.net sitesine uye olali henuz 5 dk olmadi,saskinligimi ifade etmek istedim,anasayfada gordugumde okumak istedigim ilk konu bu oldu ama okuyunca bu paylasim zeminin seviyesi konusunda suphelerim olustu.Bu basliga yazi yazan insanlarin uslubu,tarzi ve suclayici davranislari,terbiyeden yoksun yorumlari karsisinda ne diyecegimi bilmiyorum.Saygilarimla...