Evlilikte Edinilmis Haklar
Merhaba ben 1993 Yilinda evlenip 1997 yilinda m.koy'de Bir adet Daire alip Esimin Ustune Yapmistim..Esim O tarihte Ve ondan Onceki tARIHLERDE eV HANIMIYDI vE cALISMIYORDU.2001 Yilinda Bosandik..1997 yilinda evi alirken o zamanki bacanagimdan 550 Lira da borc alip Odedim Sahittir (Totalde Evin Parasi 1550 tl dir.O gunun Parasi ile) Simdi Aldigim ev Kentsel donusume girecek Ve Bir hayli Ciddi rakamlara tekabul eden bir miktar soz konusudur..Bu ev uzerinde Kanuni Yaptirimim Olurmu? Dava acabilirmiyim..
Cevap: Evlilikte Edinilmis Haklar
Davayı açmanıza engel bir durum yok, ama boşanmanın üzerinden geçen 15 yıldan sonra o evle ilgili herhangi bir kazanım elde edebilme şansınız da yok.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Davayı açmanıza engel bir durum yok, ama boşanmanın üzerinden geçen 15 yıldan sonra o evle ilgili herhangi bir kazanım elde edebilme şansınız da yok.
Herhangibir Elde edinim sansimin Olmamasi durumunda Dava acmaminda Bir faydasi Yok gibi gozukuyor Sanirim.Evlerin Kentsel donusume ugrayip O anki degerinin 1000 kati Ederi olacagini bilirkisi raporu isteyip magdur tarafin ve kendimin kirada oturan biri olarak ispatini istesem?
1000 yada 15000 kat değeri katlanmış olsa da,
hiç şansınız yok.
Aslında seçtiğiniz başlık hatalı olmuş,
Boşanmayla kaybedilen haklar daha doğru bir seçim olacaktı.
Mal rejiminden doğacak hak bildiğim kadarı ile 10 Yıldır bu sürede geçmiş