Cevap: Kanada dan bosanma
Sorunuzun cevabını tam olarak bilmiyorum ama size fikir vermesi açısından şunu söyleyeyim: iki yıldır yurtdşındayım ve mahkemeye yurtdşı adresini vermiş olmama rağmen hala ifadem alınamadığı için mahkemem sürüyor, gerçi benimki ceza davasıydı trafik kazasında sürücüye dava açmıştım ama süre olarak inanılmaz uzamış durumda ben yurtdışındayım diye.
Bu şartlarla söyledikleriniz pek mümkün görünmüyor.Anlaşmalı boşanma için tarafların bizzat mahkemece dinlemesi lazım yalnızca vekille olmaz.Kanadada boşanma davası açın söz konusu kararı Türkiye mahkemelerinde tanıma ve tenfiz davası ile Kanada mahkemesinin vermiş olduğu kararı Türkiye'de geçerli olmasını sağlayabilirsiniz .İlla Türkiye'de boşanmak istiyorum derseniz çekişmeli boşanma olur.Ona da tanık vs lazım
Alıntı:
Cortexiphan rumuzlu üyeden alıntı
Bu şartlarla söyledikleriniz pek mümkün görünmüyor.Anlaşmalı boşanma için tarafların bizzat mahkemece dinlemesi lazım yalnızca vekille olmaz.Kanadada boşanma davası açın söz konusu kararı Türkiye mahkemelerinde tanıma ve tenfiz davası ile Kanada mahkemesinin vermiş olduğu kararı Türkiye'de geçerli olmasını sağlayabilirsiniz .İlla Türkiye'de boşanmak istiyorum derseniz çekişmeli boşanma olur.Ona da tanık vs lazım
Cevap icin tesekkurler.
Sitede avukat arkadaslardan yardim rica ediyorum. Bu konuda ozelden de ulasabilirsiniz. Lutfen ucret ve islem surecini bildirirseniz beraber calisabiliriz.