Celbime karar çikabilirmi
Şehirler arası otobuste en ön koltukta seyahat ederken otobanda bir yaya ya çarptık en öndekiler şahit yazıldık yaya hastanede yaşamını yitirmiş ağır kusurlu yaya cıkmış ben konyada okuyordum o zaman ifademi verdim imzaladım karakolda ifademde de memleketimde yaşadığımı belirtmeme rağmen konyadaki evimi göstererek konyadaki davaya şahit yazılmışım dava 11-10-2016 daydı ben yazın başında konyadaki okulumu bitirip evi boşaltıp memleketime ailemin yanına döndüm davadan 1 hafta 10 gün kadar kadar önce mahkemeye dilekçe dönderdim antalyada yaşadığımı ve yaşadığım şehirdeki adliyede ifade verebiliceğimi belirttim şimdi dava geçti konyadaki evime gelen kağıtta gelmezseniz getirilceksiniz ve masrafları sizeden alınıcaktır tarzı birşey yazıyordu. dilekceyi verdikten sonra eve kağıt gelicek bekle burda gün saat verilicek gelip yeminli ifade vericeksin dediler hakim karakolda verdiğimiz ifadelerle yetinip davayı bitirmiş olabilirmi yoksa uzarmı konyaya gitmek zorundamıyım şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Celbime karar çikabilirmi
Ölümlü kaza olduğu için sizi büyük olasılıkla dinlemek isteyeceklerdir ancak bulunduğunuz yeri bildirdiğiniz için en yakın mahkeme kanalı ile ifadenizin alınması istenmiş olabilir 1-2 ay içinde size yeniden davetiye gelir.