Çekteki Paraf'a itiraz ve borcu erteleme talebi
İyi günler sayın Hukuki net üyeleri.
Bir konuda çok sıkıntıya düştüm, önerilerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim.
Eski ortağıma elden borç verdim. Borcu 3 ay sonra ödeyecekti, ödemedi. Karşılığında bana 3 aylık çek verdi. Çekin vadesi 31.06.2016 tarihliydi.
Vade tarihinde borcu ödeyemedi. Çeki yazdırmadan tarihi 31.09.2016 olarak paraf attı. Çeki o tarihte yine ödemeyince benden 10 gün süre istedi.
10 gün sonunda çeki yazdırma sürem dolduğunu öğrenince 7. günde çeki bankaya yazdırmaya gittim. Banka karşı şubeden onay almak için karşı şubeyi aramış.
Şube de müşterisini arıyor. Çek sahibi çekin kendine ait olduğunu ama tarihteki paraf imzasının kendine ait olmadığını o tarihin aslında 31.12.2016 olduğunu ve yazılmasını kabul etmediğini söylemiş. Banka da çekteki tarih nedeniyle çekin yazılamadığını arkasına kaşeledi. Şimdi benim nasıl hukuki bir yol izlemem lazım. İlamsız icraya mı vermem lazım. Ya da farklı bir yol mu izlemem lazım.
Ayrıca benim ikametim Bursa'da, çekin düzenleme yeri zonguldak, çek sahibinin ikameti istanbul.
Cevap: Çekteki Paraf'a itiraz ve borcu erteleme talebi
İlamsız icra yoluna başvuracaksınız tabi elinizdeki çek olduğu için bu kıymetli evraktır bu sebeple kambiyo senetlerine mahsus takip yolunu seçin.