Merhaba yeni bir eve taşındım ama ev sahibiyle görüşmüyoruz, evi başka bir kişi tuttu ve bana kiraladı birde sözleşme yaptık aramızda.Bu sözleşme geçerlimidir hukuken nedir .
Printable View
Merhaba yeni bir eve taşındım ama ev sahibiyle görüşmüyoruz, evi başka bir kişi tuttu ve bana kiraladı birde sözleşme yaptık aramızda.Bu sözleşme geçerlimidir hukuken nedir .
Değerli avukatlarımız daha teknik ve doğru şekilde yanıtlayabilirler, ancak ben şu bilgiyi vereyim, asıl kiralayan ile evsahibi arasındaki kontrata bakın. Orada cevabı bulacaksınız.
Genellikle ev sahipleri kırtasiyelerde matbuu ve standart şekilde basılmış hazır kontratlar kullanıyorlar ve onların içindeki kira maddelerinde yine standart olarak kiralayanın bir başkasına ev sahibi rızası olmadan kısmı veya tümü ile kiralayamayacağı yazıyor.
-
Yani bence ilk derdiniz sizin yaptıgınız sözleşmeden önce, evsahibinin sizin kiraladığınız kiracı ile yaptıgı sözleşmeye bakın. Ona aykırı bir durum varsa, ev sahibiniz (orjinali, mülkün sahibi) sizi çıkartabilir.
-
2. aşamada, bence (hukuki gerçeklik değil kişisel görüşüm) karşılıklı yazıya döktünüz ise sözleşmeyi geçerlidir. Yanlız elektrik-su-doğalgaz üçlüsünü kira kontratı ile gitmiş olmanız gerekiyor, bu durumda sanırım bu idarelerle yapılan sözleşmeleri o ilk kiralayan kişi yapmış olmalı.