Kredi Kartı borcumdan dolayı benim olmayan eve ipotek satış vs. uygulanır mı?
Merhaba, 10 yıl önce evlendim. Eşimin evlenmeden önce biriktirdiği paralar vardı. Evlendikten sonra 3 yıl kirada oturduk ve sonra eşim bu paralarla kendisine ev aldı. 2 Yıldır ticaretle uğraşıyorum ve kredi borçlarım aldı başını gitti ödeyemez duruma geldim. Bankalar borçlarımdan dolayı beni varlık yönetim şirketine devretmiş. Hala borçlarımı ödeyecek durumda değilim. Bu borçlardan dolayı eşimin üzerine olan eve icra haciz ipotek vs. uygulanabilir mi. Yani eve el koyma gibi bir durum söz konusu mudur? Yoksa benim kendi kredi kartlarımdan dolayı sadece ben mi sorumlu olurum? Bana ait herhangi bir mal varlığım yok. Cevaplarsanız beni çok sevindirirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Kredi Kartı borcumdan dolayı benim olmayan eve ipotek satış vs. uygulanır mı?
Hem bireysel kredi hem de kredi kartı boçlarım var. Ev ya da taşıt kredim yok.
Cevap: Kredi Kartı borcumdan dolayı benim olmayan eve ipotek satış vs. uygulanır mı?
Borç kişiseldir, size ait olan kredi ve kart borçlarınız nedeniyle eşinize ait ev-araç maaş vs ye haciz uygulanamaz.
ancak ikamet adresiniz olarak bilinen adresinize ev eşyası haczi için gelinebilir, evvdeki eşyaların tamamı size ait olduğu varsayımıyla haczi mümkün kılınmış ev eşyası haczedilebilir. Eşyanın size ait olmadığını iddia ettiğinizde faturasıyla başkasına ait olduğunu ıspatlamak gerekir.
Cevabınız için çok teşekkürler. Bu cevabınız sayesinde borçlardan olmasa da eşimin dırdırından bi süre kurtuldum Allah razı olsun.