Mobilya teslim tarihi gecerse
Merhabalar bir konuda size danismak istedim.bir bucuk ay once odemesini yaptigim mobilyanin 2 parcasi geldi fakat 1 parcasi hala gonderilmedi musteri hizmetleriyle baglanti kurabilmek mumkun degil.magazayi aradigimda ise uretim ve sevkiyat merci olmadiklarini dolayisiyla da musteri hizmetlerinden halletmem gerektigini soyleyip topu onlara atiyorlar.imzaladigim sozlesmeye tekrar baktigimda 10.10.2016 tarihine kadar sure alindi yaziyor teslimat icin.sorum su,10.10.2016 tarihinde hala kalan urun teslim edilmemis olursa ne gibi yasal haklarim dogar bunu bilmek istedim.urun iadesi,para iadesi vb. Simdiden vakit ayirip cevap verdiginiz icin tesekkur eder iyi calismalar dilerim
Cevap: Mobilya teslim tarihi gecerse
6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'dan:
Madde 8/3: Sözleşmeye konu olan malın, sözleşmede kararlaştırılan süre içinde teslim edilmemesi veya montajının satıcı tarafından veya onun sorumluluğu altında gerçekleştirildiği durumlarda gereği gibi monte edilmemesi sözleşmeye aykırı ifa olarak değerlendirilir. Malın montajının tüketici tarafından yapılmasının öngörüldüğü hâllerde, montaj talimatındaki yanlışlık veya eksiklik nedeniyle montaj hatalı yapılmışsa, sözleşmeye aykırı ifa söz konusu olur.
Madde 15/1: Hizmetin ayıplı ifa edildiği durumlarda tüketici, hizmetin yeniden görülmesi, hizmet sonucu ortaya çıkan eserin ücretsiz onarımı, ayıp oranında bedelden indirim veya sözleşmeden dönme haklarından birini sağlayıcıya karşı kullanmakta serbesttir. Sağlayıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar sağlayıcı tarafından karşılanır. Tüketici, bu seçimlik haklarından biri ile birlikte Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir.