Evimi Üst Kattaki Komşumdan Su Bastı
Merhabalar,
Öncelikle olayı şu şekilde anlatayım. Dün sabah erken saatte evden çıktım. Galiba ben evde yokken sular kesilmiş, üst kattaki kiracıda musluğu açık unutmuş ve evden gitmiş. Kiracı evde yokken sular geliyor ve onun evi musluktan akan su yüzünden doluyor. Oradan da benim kata geçiyor. Benim katta doluyor ve benden de bi alt kattaki komşuyu su basıyor. Alt komşu yönetimi arayıp üst kattan gelen su yüzünden evimi su basıyor diye yönetimi bilgilendiriyor, yönetim de beni. Eve alelacele geldim ve karşılaştığım manzara beni şok etti. Tavandan her tarafa su akmış, laminantlerimin üzeri tamamiyle göl gibi olmuş, mutfak dolabımın bir gözündeki raflar ıslanmış, halılar falan zaten su gibi, koltuklar, yastıklar,yatak yani aklınıza gelebilecek her yer su gibi olmuş. Allahtan alt komşu benim üstümdeki kiracının vanasını kapatmış da daha fazla zayiat oluşmamış. Oluşan zararlarımı söylemek gerekirse; yeni yaptırmış olduğum ve hala taksidini ödediğim mutfak dolabımın rafları kabardı, laminant parkemin bir kısmı kabardı, tavanda su akan yerlerde ince çatlaklar oluştu, koltuklarım, yatağım, halılarım ıslandı.
Şimdi bu durumda ben nasıl bir yol izlemeliyim ? Bu zararlarımı ev sahibinden nasıl alabilirim ? İllaki bu durum mahkemede mi çözülür ? Sizden bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Evimi Üst Kattaki Komşumdan Su Bastı
Merhaba iyi günler. Afyonda öğrenciyim. Kaldığım apartta musluğu açık unutmamız sonucu bizim evimizi su bastı. Evimizin altındaki katta ve onun altındaki katta hasar oluşmuş. Bu hasarı karşılama zorunluluğumuz var mı?
Cevap: Evimi Üst Kattaki Komşumdan Su Bastı
Alıntı:
yesillfrk rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba iyi günler. Afyonda öğrenciyim. Kaldığım apartta musluğu açık unutmamız sonucu bizim evimizi su bastı. Evimizin altındaki katta ve onun altındaki katta hasar oluşmuş. Bu hasarı karşılama zorunluluğumuz var mı?
Merak ettiğim için soruyorum sizce olmaması mümkün mü?