Babalik görevini yerine getirmeyen babaya dava
Öncelikle Merhaba,
Nufus cüzdanının baba hanesini dolduran bir şahısı hukuki açıdan rahatsız etmek istiyorum çocukluğumuzdan bu yana bizimle ilgilenmedi kardeşim amansız hastalık dan vefat etti varlıklı olmasına rağmen o dönem de bile hiçbir katkısı olmadı fazla sayı da gayrimenkulü var ölene kadar satamasın yada satmaya çalıştığı zaman karşısına ben çıkım şerh vs gibi durumlar mümkün mü veya onu rahatsız edecek ne gibi dava açabilirim
Cevap: Babalik görevini yerine getirmeyen babaya dava
Bir kişi hayattayken kendi mallarını ister atar ister satar ister yer ister biriktirir.Kişi oğlu dahi olsa buna hukuken müdahale edemez.Ancak vefat durumu olur miras kalırsa o zaman mallar üzerinde tasarruf yetkisi olur.
İnternet de karşılaştığım bir yazı da 1.derece akrabalar için belge zorunluluğu olmadan icra başlatma hakkı bulunuyor muş bu doğru mu doğru ise bunu başlatsam ve itiraz etmesi durumunda karşılıklı dava açılsa ve dava sonuclanana kadar mallarına geçici olarak tedbir koydurma hakkım olur mu benim amacım parasal birşey koparmak değil bazı şeyleri hatırlatmak yoksa bu davanın sonucunda bile kaybedeceğimi ve bunun maaliyet gerektirdiği bilincindeyim
İcra dairesine gidip herhangi bir kişi için de aynı işlemi yapabilirsiniz, karşı taraf benim böyle bir borcum yok dediğinizde işlem durur.
O durumda davayı açması gereken de alacaklı olduğunu iddia eden kişidir.
Galiba ilahi adaleti bekleyeceğiz,sizlere de cevap ve alaka için teşekkür ederim