Cevap: Senette tarihe itiraz
Senedi geri almadığınız için ödemek zorunda olduğunuzu düşünüyorum.
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Senedi geri almadığınız için ödemek zorunda olduğunuzu düşünüyorum.
Tarih kısmının sonradan doldurulduğunun bariz belli olması itiraz sebebi olmaz mı ?
Hayır. Altında imzanız olan belgeyi kabul etmiş sayılırsınız. Oradaki tarihin sonradan yazılmış olması senedin geçerliliğini zedelemez. Eğer dolduruluş şekli itibariyle bir hatası yoksa malesef sıkıntılı bir durum söz konusu. Senet, sadece size teslim edildiği durumda size borç yükü yaratır. Borcu öderken senedi almamanız çok çok büyük bir ihmal ve malesef bunun sıkıntısını çekiyorsunuz.
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Hayır. Altında imzanız olan belgeyi kabul etmiş sayılırsınız. Oradaki tarihin sonradan yazılmış olması senedin geçerliliğini zedelemez. Eğer dolduruluş şekli itibariyle bir hatası yoksa malesef sıkıntılı bir durum söz konusu. Senet, sadece size teslim edildiği durumda size borç yükü yaratır. Borcu öderken senedi almamanız çok çok büyük bir ihmal ve malesef bunun sıkıntısını çekiyorsunuz.
Teşekkürler verdiğiniz yanıtlar için.Ben yinede avukat vasıtasıyla bu tarihde oynamaya itiraz etmeyi düşünüyorum.
Anlaşmaya aykırı bir şekilde Tarih oynatması yapılması nedeniyle borca itiraz etmeye hakkınız vardır. Fakat anlaşmaya aykırı bir biçimde doldurulduğunu kesin olarak kanıtlamanız gerekir. Ayrıca Senetteki ibarelerin/Yazıların sonradan doldurulması durumu Senetti geçersiz (Buna destekleyen mahiyette Yargıtay Kararları var.)hale getirmez. Ancak anlaşmaya aykırı senet tanzim edilmesi gerekçesiyle itiraz etme hakkınız vardır. Keza Senettin güvene dayalı anlaşmaya aykırı bir şekilde doldurulması güveni kötüye kullanma suçunun şartlarını oluşturur. Ancak KESİN OLARAK KANITLAMANIZ GEREKİR.
Alıntı:
huffield rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkürler verdiğiniz yanıtlar için.Ben yinede avukat vasıtasıyla bu tarihde oynamaya itiraz etmeyi düşünüyorum.
Tabi ki. Eğer maddi olarak size ağır bir külfet oluşturmayacaksa 1- doktor 2- avukat her zaman internetten alınan tavsiyeden iyidir. Ancak umutlanmamanız gerektiğini belirtmeliyim. Çünkü kanun çok net. Açık senet düzenlenmesi gayet yasal. Siz senedi imzalayarak boş kalan kısımları karşı tarafın insafına bırakıyorsunuz zaten. Tabi ki anlaşmaya aykırı olarak doldurulmuş bölümlere itiraz edebilirsiniz ancak yazılı kanıtınız olmadan (kanun usül bakımından yazılı belge istiyor) bir şey elde etmeniz zor. Geçmiş olsun.