Merhaba,
Din değişikliği yapıldığı zaman vukuatlı nüfus örneğine bu olay işlenir mi? Bu belgeyi, dinin değiştirildiğine dair davaya delil olarak sunmak istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Printable View
Merhaba,
Din değişikliği yapıldığı zaman vukuatlı nüfus örneğine bu olay işlenir mi? Bu belgeyi, dinin değiştirildiğine dair davaya delil olarak sunmak istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Konuyu anlayamadım pek. Dinin değişmesiyle ilgili nasıl bir dava söz konusu? Kişinin dini kendine has bir durumdur. Değiştirdiğinize dair nasıl bir belge olacak?
İsim değişikliği davası için, alacağım vukuatlı nüfus kayıt örneğini dinimin değiştirildiğine dair kanıt olarak sunmak istiyorum.
'Şu gün şu nüfus müdürlüğünde bu işlemi yaptım bu da delilim' demek için.
Adım da kendime has ama o da çıkıyor kütükte. Din hanesindeki değişiklikler çıkmıyor mu vukuatlı nüfus kayıt örneğininde?
Tekrar teşekkür ederim.
Sağolun, iyi çalışmalar dilerim.
Din değişikliğiyle, din hanesini değiştirmek farklı şeyler. En azından ben öyle düşünüyorum. Ben şahsen ateistim ama cüzdanımda halen Müslüman yazıyor. Dinim ve din hanem farklı mesela. Din hanesini kastettiğinizi anlayamadım. Anlasaydım doğru cevap verirdim kusura bakmayın.
Size has derken de, sadece sizin bilebileceğiniz demeye çalıştım. Dininiz sizin vicdani bir tercihiniz. Başkaları tarafından belirlenmeyen, yapılacak bir testle sonucu bulunamayacak bir şey.
Cevap için teşekkürler.
Sanırım din hanesindeki değişikliği hakim görmez ise bunu sorgulayabilir ve dava istediğim gibi sonuçlanmayabilir.
Siyaset yapmak istemem ama din hanesinin kimliğimizde ibraz edilmesi bence abes kaçan durum.
Not: Nüfus müdürlüğüne gittim, herhangi bir dilekçe doldurmaksızın nereye vereceğimi söyleyerek aldım. Ücret talep etmediler. Lakin, vukuatlı örnek almama karşın belgede, din değişikliğinin yapıldığına dair bir yazı yok. Ne zaman yapıldığına dair bir ibare de yok. Sadece kimlik bilgilerinin olduğu yerde din hanesinde islam yazmıyor o kadar. Ayrıca, belgede sadece ben ve ebeveynlerim var. Büyük küçük kardeşlerime dair herhangi bir bilgi yok.