Yoksulluk nafakasinin toplu ödenerek protokol ile sonlandirilmasi
Sayın hukukçular ve hukuk severler
Bir sorum olacak cevap verebilirseniz mutlu olurum.
2007 yılında boşanmayla takdir edilen ve 2011 yılında artırılan yoksulluk nafakasını 2014 yılına kadar ödedim, 2014 de protokolle nafakayı sonlandırdık. Şöyle ki; 2013 yılında devam eden artırım davası sırasında 52000 tl para karşılığında protokolde yoksulluk nafakasının toptan ödenerek sonlandırılması ve başkaca nafaka talebi olmayacağını protokol ile imzaladık. Ben de bu parayı verdim. Bu protokolü de 2014 de devam eden artırım davasında aile mahkemesine sunduk ve mahkeme feragat nedeniyle talebi reddetti. Ardından maaş kesintisi olan icra dairesi dosyasını da feragat nedeniyle işlemden kaldırdık. Ve ben de anlaştığımızı düşünerek 3 sene nafaka yatırmadım.(2014-2015-2016)
Şu anda 2007 deki kararla ilamlı icra emri göndermiş. Benden son 4 senenin nafakalarını ve her ay nafaka istiyor. Ne yapabilirim, Nasıl hakkımı arayacağım?
Saygılarımla
Cevap: Yoksulluk nafakasinin toplu ödenerek protokol ile sonlandirilmasi
Bilgisi olan arkadaşlardan cevap verecek yok mu
Kendi sorumun cevabını kendim vereyim, kimsenin cevap yazmaması gerçekten ilginç, belki birine faydalı olurum :)
İcra Emri ile yapılan takip için itiraz davası açtım ve icra takibinin iptaline karar verildi. Sonuç olarak bilirkişi raporunda da geçtiği üzere; nafakanın bir anlaşma ve protokol yoluyla toptan ödenmesi sonucunda mahkeme eski ilamların geçersiz kılındığı ve eski ilamlara dayalı olarak icra takibi yapılamayacağı kararı ortaya çıktı. Dolayısıyla nafaka yükümlüsü ile alacaklısı nafakanın toplu ödenmesi hususunda herhangi bir miktarda anlaşırsa ve ödeme de gerçekleşirse nafakanın da sonlanacağı anlamı çıkar diye düşünüyorum.
Süreli nafakanın Meclis araştırma komisyonu raporu ile Meclise kanun teklifi olarak gelmesinin beklendiği şu günlerde bu tür kararları görmek güzel.
Yıl 2016, erkeği kadın karşısında köleleştiren ve erkeği kadının adeta sosyal güvencesi haline getiren yasanın değişmesi dileğiyle..
Davadan Feragat etmesi ve bu Feragat ı Hakim huzurunda teyit etmesi,Davanın sonlanmasına sebep olup bu konuda Dava açma hakkını kaybeder zaten