Yeni mulk sahibi kim bilmiyorum kira odeyemiyorum
merhabalar
26 agustos 2015 tarihinde 1 yillik kontrat yaptim.. mal sahibi herhangi bir ihtar vs gondermediginden 26 agustos 2016 tarihinde otomatik yenilendi. yalniz bu tarihten 1 hafta sonra evi satti.
simdi bir emlakci beni arayip yetkili benim 550 kira az 950 istiyoruz diyor. kira zamani geliyor 2 gun sonra mal sahibinin bilgilerini vermiyor..
kira kontratim gecerlimidir halen ve kirami nasil odeyebilirim mal sahibinin adini tc nosunu hicbirseyini bilmiyorum.. sadece oturdugum evi kredi ile yatirimlik aldigini biliyorum ayrica depozitom ne oldu yeni ev sahibinden mi almam gerekir
3 tanekucuk cocugum var kis gunu evsiz kalmak istemiyorum letfen yardimlarinizi b3kliyorum
Cevap: Yeni mulk sahibi kim bilmiyorum kira odeyemiyorum
Emlakçıya mal sahibinin hesap numarasını vermesini söyleyin yetkiliyse yetki belgesinden fotokopi versin size aksi halde sulh hukuk mahkemesine müracaat edeceğinizi ev sahibinin kimlik bilgilerinin tapudan öğrenilip adına belirlenecek banka hesabına kiranızı ödeyeceğinizi bunun da zaman alacağını söyleyin.
Yeni ev sahibi kirayı değiştiremez. Ancak ve ancak size ihtarname çeker. Bu ihtarnamenin elinize ulaşmasından 6 ay sonra evi boşaltmanız gerekir. Bunun dışında kontrat aynı koşullarla devam eder.
Tesekkur ederim
Kontratimiz 26 ağustos 2016 tarihinde otomatik yenilendi yasal olarak.. 2 eylül 2016 da tapuda satışı verilmiş oturduğum dairenin..
Peki aynı şartlarda yeniden yeni mal sahibiyle tekrardan kontrat yapmak şart mi
Birde tahliye istemesi için hangi nedenler olması gerek..
Yani evi satın aldım çıkın diyebilirmi
Yeniden kontrat yapmak şart değil ama yapılsa iyi olur, kiraları ödediğiniz sürece aranızda yazılı kontrat olmasa da kiracısı oluyorsunuz şifai yani sözlü anlaşma hükümleri geçerli oluyor.
Sizi tahliye edebilmesi için kendisinin veya 1. derece yakınının eve ihtiyacı olması gerekiyor bu ihtiyaç sebebiyle tahliye talebini de size bir ay içinde göndermesi gerekiyor yazılı olarak.
Tekrar merhabalar
Emlakci yetki belgemi size gostermek zorunda dedim dedı. Bunun için birşey yapılabilir mi acaba
Birde ptt den kira yatirmak için kendi oturduğum evin adresini göstereceğim deil mi yeni malikin bilgileri yok cunku