Ödenmeyen SSK primleri ve maaş alacağı
merhabalar,
Bir önceki iş yerimde iş başlangıcım Ağu 2004.İlk bir ay pek çok kişi gibi ben de deneme süresidir diyerek bekledim,her sordugumda yapıyoruz dediler,ancak sonrasında girişim sürekli geciktirilince ki üç ay olmuştu;son hatırlatmamda "hemen yapıyoruz" dediler.Bu konuşmadan 3 gun sonra da patron herkesi toplayarak maddi sıkıntıda olduğunu ve bir süre prim ödeyemeyeceğimi söyledi.Meğerse bu şirkette kış aylarında adet böyle imiş...İş değiştirmekten imtina ettiğimden maaş ödemelerindeki aşırı düzensizliğe ve buna rağmen "bugun yarın düzelir " diyerek işe devam ettim.Ancak geçtiğimiz kış Ekim ayından başlayan ödeme problemi Temmuz'a kadar sürünce ayrıldım.Ayrılmadan 15 gün önce yazılı istifamı verdim(8 yılda ilk yazılı ve kanuni süreç içindeki isitifa idi) ama imzalayıp geri vermediler.Ayrılırken yani 14 Tem 2006 günü alacağımın kalan 500 YTL'sini sonra ödeyeceğiz dediler.Aradan bu kadar zaman geçti ne telefon ne SMS ne mesajlarıma asla yanıt vermiyorlar.Tüm bunların üstüne işten çıkışımın 14.07 olması gerekirken 01.06 olarak verildiğini görünce deliye döndüm.
Sonu nereye varırsa varsın hakkımı aramak istiyorum,500 YTLyi unuttum bile çünkü ama toplamda 8,5 ayı bulan ödenmemiş primlerimin iadesi için ne yapmalıyım?
Teşekkürler,