Cevap: Superonline İcra itirazı
İcraya verildiğimi sonradan tebliğ etmek normal mi ? İcraya verilmeden önce bunu öğrenmem gerekmiyor muydu ?
Tebligatı almazsanız, mailinize bakmazsanız haliyle tebliğ olmamış olur(size göre).Borcunuz olduğunu zaten biliyormuşsunuz.Şimdi bu evrak avukatlık bürosuna gitmiş incelenmiş aranmışsınız, şu haliyle onlar da bu işe bir mesai harcamış durumdalar.Elbette sizden ücret talep edeceklerdir.Hukuken sadece 60TL yi ödeyim diye onlara zorla kabul ettirebileceğiniz bir yöntem maalesef bulunmuyor.Tamamını ödemedikçe borç artarak karşınıza çıkacaktır.İlgili kişilerle uzlaşmanız, kabul ederlerse bir orta yol bulmanız (kabul ederler mi bilemeyiz) sizin için iyi olabilir.Kolay gelsin.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Tebligatı almazsanız, mailinize bakmazsanız haliyle tebliğ olmamış olur(size göre).Borcunuz olduğunu zaten biliyormuşsunuz.Şimdi bu evrak avukatlık bürosuna gitmiş incelenmiş aranmışsınız, şu haliyle onlar da bu işe bir mesai harcamış durumdalar.Elbette sizden ücret talep edeceklerdir.Hukuken sadece 60TL yi ödeyim diye onlara zorla kabul ettirebileceğiniz bir yöntem maalesef bulunmuyor.Tamamını ödemedikçe borç artarak karşınıza çıkacaktır.İlgili kişilerle uzlaşmanız, kabul ederlerse bir orta yol bulmanız (kabul ederler mi bilemeyiz) sizin için iyi olabilir.Kolay gelsin.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Ama icraya verildikten sonra haberimin olması sorunlarımdan birisi.. Ayrıca mail dışında bana ulaşan hiçbir şey yok. Ben öğrenciyim maaşlı çalışan birisi değilim ve borcum yüzünden aileme rencide olmam ayrı bir konu. Ödeyebileceğim kadar şeyleri kullanıyordum zaten. Ama bu durum beni zor durumda bıraktı. Öneriniz pek iyi bir seçenek değil benim için açıkçası. Başka bir öneriniz olursa açığım. Yine teşekkür ederim.
Size gelen e postada verilen borç sorgulama kısmına baktınız mı hiç ne görünüyor durumunuz?
Alacaklı , ödenmeyen borç nedeniyle icra müdürlüğüne başvurabilir buna hakkı var, icra yoluna başvurmadan önce size herhangi bir bildirimde bulunması da gerekmiyor, zaten borcunuz olduğunu biliyorsunuz( unutmak borcu bilmemek değildir).
İcra müdürlüğünden gelen ödeme emri, size haciz işlemleri başlamadan önce ödeme yapmanız konusundaki bildirimdir, bildirime uyup ödemeyi yaparsanız haciz yapılmayacaktır.
İcra müdürlüğünden gelen ödeme emri, siz adresinizde bulunamadığınızda muhtarlığa bırakılır ve size teslim edilmiş gibi işlem görür. Muhtarlığı kontrol edin derim.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Size gelen e postada verilen borç sorgulama kısmına baktınız mı hiç ne görünüyor durumunuz?
Alacaklı , ödenmeyen borç nedeniyle icra müdürlüğüne başvurabilir buna hakkı var, icra yoluna başvurmadan önce size herhangi bir bildirimde bulunması da gerekmiyor, zaten borcunuz olduğunu biliyorsunuz( unutmak borcu bilmemek değildir).
İcra müdürlüğünden gelen ödeme emri, size haciz işlemleri başlamadan önce ödeme yapmanız konusundaki bildirimdir, bildirime uyup ödemeyi yaparsanız haciz yapılmayacaktır.
İcra müdürlüğünden gelen ödeme emri, siz adresinizde bulunamadığınızda muhtarlığa bırakılır ve size teslim edilmiş gibi işlem görür. Muhtarlığı kontrol edin derim.
Yorumunuz için teşekkür ederim Erdoğan bey. 384 TL borcum görünüyor. Yapabileceğim hiçbir şey yok mu peki ?
Görünen borcu ödemek dışında maalesef yok.
Bence öncelikle borç için icra takibi yapacak olan avukattan borcun 4 ayda 64 TL den nasıl 384 TL ye çıktığını sorun, dökümünü isteyin. Eğer borç dökümü içerisinde avukat vekalet ücreti, icra takip masrafı vb kalemler varsa bunların yasal dayanağını öğrenin.
Henüz icra takibi başlatılmayan 64 TL lik bir borcun 4 ayda 384 TL ye çıkması bana pek mantıklı ve yasal gelmedi.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İcra yapılmadan tebligat yapılması gerekmez mi?
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
İcra yapılmadan tebligat yapılması gerekmez mi?
Alıntı:
gguher rumuzlu üyeden alıntı
...2 gün öncesinde bir hukuk firmasından telefon geldi ve borcumun icraya verildiğini eğer ki ödemezsem haciz işlerimlerinin başlatılacağını söylediler. bana 384 TL'lik bir masraf söylediler. ...
2 gün içinde tebligat ulaşır mı?
İcra dairesinden gönderilen ödeme emrinde sadece faturada yazan borç miktarı mı belirtilir süresi içinde ödenmesi gereken tutar olarak?