Stokta olmayan malın satışı ??
Merhaba , internet üzerinden bir firmadan 1.750 Tl değerinde elektronik eşya alışverişi yaptım. 16.09.2016 Tarihinde sipariş verdiğimde gün içinde kargolanacağı söylendi , kargolanmadı. 17.19.2016 Tarihinde tekrar aradığımda yeni kargolandığı gün içinde kargo takip numaramın gönderileceği söylendi , gönderilmedi. Sonraki gün aradığımda ürünün kargolanmadığı , şuan için stoklarında dahi olmadığı ve yurt dışından ürünü bekledikleri söylendi ve aradan 7 gün geçmesine rağmen bir gelişme yok. Bu hafta gelir önümüzdeki hafta gelir diyerek günleri geçiriyorlar. Ürün şuan bile sitelerinde stokta gözüküyor gün içinde kargo ibaresi var ve tüketiciyi kandırıyorlar. Alımı kredi kartıma taksitle yaptığım için işlemi iptal etsem bile iptal işlemi aylık aylık olacağı için kart bakiyemde elime geçmeyen bir ürün yüzünden bloke olmuş durumda. Bu durumda benim yasal olarak haklarım nelerdir ? Bir sitede tüketicinin bu gibi durumlarda ürünü başka yerden temin edip aradaki fiyat farkını ürünü temin edemeyip mağduriyete sebep olan firmadan tahsil etme imkanı olduğunu okudum bu konu ile ilgili nasıl bir yol izleyebilirim. Teşekkürler.
Cevap: Stokta olmayan malın satışı ??
Var ise ürünün muadilini isteyip ve varsa aradaki farkın iade edilmesini güzel bir dil ile söyleyebilirsiniz. Yok, anlaşma olmuyorsa bankaya ters ibraz başvuru yapabilirsiniz, mal hizmet alamadım konulu.
Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bu gibi durumlarda işletmeye herhangi bir cezai yaptırım uygulanmıyor. Ağzım yandıktan sonra internette firmayı araştırdığımda bu konuda şikayetlerin çok olduğunu gördüm. Keşke her mağdur ettikleri müşteri için bir ceza alsalardı Ticaret ahlakını biraz ögrenirlerdi...
Mesafeli sözleşmelerde yasal ürün tedarik süresi 30 gün olduğundan aynı gün kargo dense bile buna güvenmeyerek firma iyi araştırılmalı sonra sipariş verilmeli.