Hagb süresi içinde suçun tekrarı
Merhaba, tartışma esnasında hakaret ve tehditten dolayı 5 yıl hagb kararı varken 4 üncü yılında 13 yaşındaki çocuğumun öğretmeni tarafından darp edilmesi sonucunda öğretmenden şikayetçi oldum ve öğretmene dava açtım, adli tıp raporda mevcuttur, öğretmende hakaret ve tehditten şahsımdan şikayetçi oldu, ben suçlamaları red ettim, akabinde hagb süresi içinde olduğum için hakim beni sanık olarak gösterdi, çocuğumun epilepsi hastası olması sebebiyle duygusal davranıp Fevri sözlerim oldu;
Davam 1 ay sonra görülecek, değerli tavsiyelerinize ihtiyacım var, bu olanlardan ceza alırmıyım ? Durum ciddi ise avukata ihtiyacım varmı ? Teşekkür ediyorum
Cevap: Hagb süresi içinde suçun tekrarı
Olayın nasıl olduğu, şahit olup olmadığı, okulda mı gerçekleştiği vs. gibi şeyleri bilmediğimiz için bir şey söylemek imkansız.Kabaca bu durum öğretmen görev başındayken, okulda gerçekleştiyse(hakaret, tehdit) kesine yakın ceza çıkar.Çıkan ceza sonucu daha önce açıklanmayan hüküm de açıklanacak ve iki ceza birleşip sicile işlenecek.Mahkeme duruma göre paraya çevirecek veya infaza gidecek.Avukat yardımı yerinde olur.Kolay gelsin.
Verdiginiz bilgi icin tesekkur ediyorum engin bey, ogretmen sucunu kabul etti, aramızda sulh yaptık, olay ogretmen okulun dagildigi sirada oldu, ogretmen okul bahcesinde ben disarda aramizda okul demirleri mevcuttu, ogretmen mahkeme sirasinda sikayetci ve davaci olmaktan vazgececegini sozlu beyan edecektir, sizce bu durumu degistirirmi ?
Kamu görevlisine yapılan hakaret ve tehdit şikayete bağlı değildir.Siz aranızda anlaşsanız da dava sürecek, suç sabitse ceza çıkacaktır.