-
İşten Çıkartılmak
Bir pvc aksesuar firmasının muhasebe bölümünde 2 yıldır çalışmaktayım. Babamın hasta olmasından dolayı işi bırakmak istediğimi fakat maaş harici bir ödeme alamazsam Aydın'a taşınamayacağımı iş verenime bildirdim ve bana beni tatmin edecek bir miktar para vermeyi kabul etti. Daha sonra yerime bakacak muhasebe elemanı bulup 2 hafta boyunca işleyişi anlattım. Ayrılma zamanım yaklaştığı için patronuma tekrar bana ödeme yapıcanı hatırlatmak istedim. O da bana komik bir rakam vereceğini belirtti. Ben de, bu şartlarda işi bırakamam dedim. Patronum da şahitlerim var bana bırakacağını söyledin dedi. Bu durumda ne yapmam gerekli.
-
Cevap: İşten Çıkartılmak
bir tane bile yanıtlayan yardım eden yok mu?
-
Sözlü olarak hiç bir fesih geçerli sayılmaz.Yazılı olarak istifanı vermediysen problem olmaz.İşine devam et patron çok istiyorsa gitmeni çıkışını versin.Yazılı olarak çıkış bildirgeni al, ibranameye filanda imza atma.
Saygılarımla
-
şimdi de bordroda görünen kadar maaşını veririm diyor çıkmıyorsan. yani normal maaşımın yarısı.
-
Eğer maaşının bir kısmını elden veriyorsa ve bununla ilgili elinde belge varsa birer nüshanalarını kendinde sakla ve noterden ihtar çek.Sözleşmeni tek taraflı haklı olarak fesih edebilirsin.Kıdem tazminatını alıp işinden ayrılabilirsin.Firma vermeye yanaşmazsa iş mahkemesine dava açabilirsin.
-
elimde belge var ama imzalı değil. bu belgeyi diğer çalışanlara imzalatsam işime yarar mı?
-
İmzalatıracağın kişinin imza yetkisi önemli işvereninle görüş kredi çekçemde maaşımı yüksek gösterir bordro lazımde belki alırsın
- - - Updated - - -
İş bu raddeye geldiği için sanırım böyle birşeyide kabul etmez.Seninle aynı yerde çalışan kişinin tanıklığıda kabul olur.2 kişi ayarlaman lazım
-
gayriresmi maaşın alınan avansın bankaya yatanın hesaplandığı liste var. o listeye çalışanların hepsinin imzasını alabilirim. o olır mu ki.
-
O zaman olur, üzerinde hiç oynama yapma çalışanların imzalarını al, firmanın kaşesinide bas.Hiç sesini çıkarma, önümüzdeki ilk maaşın banka hesabına yattıktan 21 gün sonra noter kanalıyla ihtar çekil maaşının tamamı yatmadığı için sözleşmeni haklı şekilde fesih yapabilirsin
- - - Updated - - -
İhtar çekip sözleşmeni fesih ettikten sonra, işveren kıdem tazminatını ödemezse durumu uygun bir dille anlat bunun vergi cezasıda var çünkü, çok fazla diretme direk iş mahkemesine ver çeksin cezasını
-
çok teşekkür ederim ilginiz için.