İşçi işveren davası süreci Nasıl işleyecek
12 yıl çalıştığım firma ile 29.08.2015 yılında açmış olduğum dava devam etmektedır. Ankara batı iş mahkemesınde görülen davamda en son sahıtlerım ifade verdı. Bu 12 yıllık süreçte ılk 3 sene sıgortasız calışma var(2 sahıt ifade verdı). Ayrıca magaza muduru olarak görev yaptım ama maaşlarım personeller gıbı asgarı ücret yattı. Gerısı elden verıldı. Firma hızla büyüyen bır firma olduğundan sonrasında sadece son 1 yıl bankaya yattı. Oncekı maaşlarımızı Sureklı elden almıştık. Bunların hepsı ıspatlı bılgısyar çıktısı bıle var exelden gondermısler su personel su kadar bankaya yatan gerısını elden verılecektır dıye. Kaşarlı çıktıları elınde mevcut. Shıft yapılmayan firmamızda sabah 9 aksam 10 kapanış ıle çalıştım. Yıllık ıcın hıc kullanmadım. 1700 olan maaşım SSK prımınde hep asgari tutar, 1 lira mesai almadım.
Firma şehir dışına gıtmemı ıstedı kabul etmedım. Sonra helallık ıstedım tavırtavır degıl. Ertesı gün mudur olarak görev yaptıgım mağazaya merkezden arkadaşlar gelıyor mağazanın kılıcı degısıyor. Tazmınat ıstedım ne tazmınatı gıbı bır tepkıyle karşılaştım. Çıkarıldım işkura gıttım istifa gostermıslerr.
Hıc bır ımza atmadım. Çıkış vermedim. Bırde forma son ocak ayından ıtıbaren şube sayısını 50 uzerınde çoğalttı ve kurumsal olucaz dıye son 8 ay maaşlarımız yüksek yattı. Prımllerle 2300 cıvarı görünüyor.
Sımdı aradan bır yıl gectı 5. Mahkememız. Edevlette başka birime sevkedıldı dıyor, bilirkişi Sürecindeyız.
Kurtarır yanları yok herşey ıspatlı. Bundan sonrası süreç ne olur. Temize gonderırlerseee ne kadar daha sürer.
Fıkırlerınızı tavsıyelerınızı beklıyorum.
Cevap: İşçi işveren davası süreci Nasıl işleyecek
Bu ne biçim firmaymış.Her yere yazın, her yerde duyurun.En yüksek tazminatı faiziyle almanızı umuyorum.10 küsür sene eleman çalıştırıp her türlü elden verme, vergi kaçırma, prim kaçırma yapıp sonra ne tazminatı diyenleri aklım hayalim almıyor.Güvendikleri bir şey mi var salak mı bu adamlar önce onu da bir anlayın.İstifa göstermişler, elde belge yok nedir bu ya??Şu an için bekleme kalıp süreci takip etmek dışında yapacak bir şey yok.
Dava da son maaşınızın bürütü 3000TL civarıdır, 40 bin TL yi faiziyle öderlerse biraz akıllanırlar.