Tehdit ve şantaj suçu sikayet aşamaları nedir.?
Merhabalar, yeni üye oldum ve soru sormak istiyorum henuz araştırıyorum bu siteyi, benim mevzuatım. Aynı bu beyfendi nin dedigi gibi bir olay var suan başımda.. Eski sevgilim. Elinde ozel fotograflarmi instagram hesabina yukleyip ailemi, çevremi eklemekle benim ozelimi ifşa etmekle mesaj ve arama. Yoluyla tehdit ediyor. Aile uyelerimede mesajlar attı. Benide ölümle tehdit ettiği bile. Oldu. Ben sikayetci olmak istiyorum savcılığa. Fakat daha beni aramadan polis ben senin butun ailene cevrene bunu gosteririm birsekilde diyor. Ben savciliga sikayette bulunsam. Kac gun sonra aranir bu kişi. Ve bu fotograflara hemen el konur mu?
Cevap: Tehdit ve şantaj suçu sikayet aşamaları nedir.?
Öncelikle avukat yardımı almanı öneririm. Eğer imkanın yok ise,
Başına gelen bu durumu ayrıntıları ile birlikte tamamen doğru açık bir şekilde (daha sonra ifadelerinde bir çelişki yaşamaman açısından) kendin boş bir kağıda yaz. Sonra yaşadığın yerdeki Cumhuriyet Savcılığına başvur.
Sana atılan mesajları ve arama kayıtlarını asla silme bunların birer çıktısını Cumhuriyet Savcısı mutlaka alıp dosyaya koyacaktır. Daha sonra hemen savcılıktan HTS iletişim kayıtlarının TİB'den istenmesi için talepte bulun. Mutlaka şahitlerin olsun. Şantaj ve tehdit edildiğin kişinin ev ve iş adreslerini ayrıntılı olarak ver. Şahsa ait olan ve içinde resimlerinin olduğunu düşündüğüm elektronik eşyaların misal (cep telefonu, bilgisayar, tablet ve en önemlisi bulut depolama dediğimiz google drive, icloud hesaplarını biliyorsan bunlarıda savcılıktaki ifadende dile getir ki savcı bunları atlamasın, el koysun)
Eğer seni müstehcen resimlerinle tehdit veya şantaj ettiğine dair bir mesaj yada tanık şahit gösterebilirsen şahsın evinde ve iş yerinde arama yapılıp bu tarz materyallerine el konulup bilişim şubeye gönderilecektir.
Resimlerin çıkması dahilinde eğer tehdit şantaj mesajlarıda var ise şahıs hakkında 106 tehdit 107-1/2 maddelerden şantaj suçuyla dava açılacaktır. Kamu davası olarak görülür. 1 ila 3 sene arasında cezası var bu suçun, önceden cezası yok ise şahsın ceza evine girmez cmk 231.'den ceza alır ancak Hagb kararı verilir.
Ancak her koşulda mutlaka ceza alacaktır, mahkemeniz ise tahminen 1 yıl sürer.
Kısacası bir an önce delilleriniz ile savcılığa başvurun. @Belifeshines