Üstüme kalan Kaçak elektirik borcu
Herkese iyi günler yaklaşık 15 gün önce telefonuma mesaj geldi
Hukuk bürosundan bendr numarasından arayıp olayı öğrendiğimde bana söylenilen olay
Kaçak elektrik kullanmışsınız 2010 tarihinde dediler
2016 nın 8 ayında bana haber verildi hiç bir şekilde başka bi bilgilendirme yapılmadı 2010 tarihinde kullanılan kaçak elektiriğin cezasını 6-7 sene sonra almak için dava açmış elektirik şirkeyi Bedaş
Hükük bürosuna sorduğum soru şuydu
2010 dan 2016 ya kadar bana hiç bir şekilde bilgilendirmek amaçlı ne bir mesaj ,telefon veya başka bir bilgilendirme yapılmadı
Hukuk bürosunun söylediği şey bedaş bize 2014 yılında bu davayı getirmiş dedi sene 2016 ve hukuk bürosufa bize bilgilendirme vervedi 2016 nın 8 ayına kadar
Bilgilendirme vermemelerindeki olay iletişim bilgileriniz yoktu diyolar
Ve asıl olay yıldız sokak diye 8 nolu dairede kullanılmış diyolar kaçak elektirik
Biz yıldız sokak diye bi yerde oturmadık bunuda muhtarlıktan veya komşulardan ispat edebiliriz
Sizce bu durum karşısında yapman gereken olay nedir
Cevap: Üstüme kalan Kaçak elektirik borcu
Zamanaşımı süresi içinde kaldığı müddetçe "niye 6 yıl sonra söylüyorsun?" diye bir şey olmaz.
Evde oturmuş olmanıza gerek yok. Abonelik sizin adınıza açılmışsa, borç sizin borcunuz, ceza sizin cezanızdır. Eğer "böyle bir abonelik açmadım" derseniz, karşı taraf kanıtlamak zorunda kalır.