Ailem para vermiyor ne yapabilirim
Merhaba. Konuyu nereye açacağımı bilmediğim için buraya açtım kusuruma bakmayın lütfen. Ben 21 yaşında açıktan 2 üniversite okuyorum. Ailem artık bana para vermeyeceklerini söylüyorlar. Araştırdığım kadarıyla okuyan evlada 25 yaşına kadar bakmakla yükümlü olduklarını buldum. Bu bulduğum doğru mudur ? Bunun için bir nafaka davası açabilir miyim ya da nasıl nasıl bir dava açabilirim? Bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Cevap: Ailem para vermiyor ne yapabilirim
Belirttiğiniz şartlarda yardım nafakası için dava açabilirsiniz.
Ailenizle aynı evde mi yaşıyorsunuz?
Evet şuanda ailemle birlikte yaşamaktayım.
- - - Updated - - -
Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Peki aileniz size neden artık para vermeyecekmiş?
söylediği şey artık 21 yaşına geldin hayatı ve çalışma şartlarını anlaman gerekiyor diyor. Altında yatan temel sebep benim şahsi telefonumu karıştırması sonucunda babamla ilgili söylediğim küçük şeyleri öğrendiği için böyle bir yaptırım uyguluyor.
Kime söylediniz babanızla ilgili "küçük" şeyleri?
Bu "küçük" şeyler neyle ilgili?
Aileniz sizin barınma ve yiyecek ihtiyacınız ile okul için yatırılması gereken harç v.s. gibi giderleri mi karşılamayacağını söyledi? Yoksa harçlık mı?
Sizin şahsi telefonunuz da , tıpkı barındığınız ev , kullandığınız internet, giyindiğiniz kıyafet gibi babanızın kazancıyla elde ettiğiniz bir telefon değil mi?
Bence vazgeçin dava düşüncenizden.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim ama birebir avukatla görüşmenin daha mantıklı olabileceği kanaatindeyim. Değerli yorumlarınız için en içtenliğim ile teşekkür ederim. Konuyu kilitleyebilir ya da silebilirsiniz. Hepinize iyi çalışmalar dilerim.