Cevap: 7000 TL Dolandırıldım
Öncelikle olayda dolandırıcılık suçunun unsurlarının var olup omadığını söyleyebilmemiz için olayı ayrıntısı ile bilmemiz gerekiyor. Bu kadar bilgi ile hiçbirşey söylenemez. Dolandırıcılık suçu genellikle tek bir kişi tarafından değil, ekip halinde işlenen bir suçtur. Bu yönü ile sizin olayınızda dolandırıcılık suçu oluşmuş olabilir.
Tam olarak bir şey söyleyebilmemiz için olayı bütün ayrıntıları ile bilmemiz şarttır. Geçmiş olsun.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle olayda dolandırıcılık suçunun unsurlarının var olup omadığını söyleyebilmemiz için olayı ayrıntısı ile bilmemiz gerekiyor. Bu kadar bilgi ile hiçbirşey söylenemez. Dolandırıcılık suçu genellikle tek bir kişi tarafından değil, ekip halinde işlenen bir suçtur. Bu yönü ile sizin olayınızda dolandırıcılık suçu oluşmuş olabilir.
Tam olarak bir şey söyleyebilmemiz için olayı bütün ayrıntıları ile bilmemiz şarttır. Geçmiş olsun.
Müzisyenim, 7000 TL değerinde orgumu satılığa çıkarttım. Bi adamla görüştük alıcı olduğunu söyledi. Bir yerde buluşup orga bakmak üzere eve geldik. Orgu inceledi, tamam alıyorum dedi. Orgu alıp dışarı çıkıp satış işlemi yapmak için kafeye gittik.
Kağıt kalem getirip imza ve kimlik istedi. Kimliğim olmadığı söyledim.Eve gidip almamı söyledi. Orguda mesafe yakın olduğu için kafede bıraktım. Kimliğimi alıp 5 dakika sonra döndüğüm de adamı bulamadım.
Kamera kayıtlarını inceleyip 155'i aradım. 1. şahıs 2. bir şahısı çağırdıktan sonra 2. gelen kişi orgu alıp gitmiş. İkisi taksiye binip gitmişler.Ekiple çevrede dolaştıktan sonra, Karakolda ifademizi ve delilleri verdik. Süreci hızlandırmak için neler yapmamız gerek? Teşekkür ederim...
Burada akla gelen suç tipleri; hırsızlık, güveni kötüye kullanma ve dolandırıcılık.
Ürünü kendi isteğinizle bu kişilerin yanında bıraktığınızdan hırsızlık suçu oluşmadığını kesin olarak söyleyebilirim. Olay sanki bana dolandırıcılıktan çok "güveni kötüye kullanma" suç tipine daha yakın gibi geldi. Dolandırıcılık olmasa bile ortada bir suç var ve bunun takibini savcılık ve polis yapacaktır. Ancak güveni kötüye kullanma suçunun cezası dolandırıcılıktan daha azdır.
Neticeye daha hızlı ulaşabilmek adına sizin elinizde olan pek bir şey olduğunu söyleyemem. İzmir büyük şehir. Dosyanızın sırası geldiğinde inceleyeceklerdir. Görüntü kayıtlarından çok büyük ihtimalle bu kişiler bulunarak yargı önüne çıkartılır ve cezaları verilir, ona süpheniz olmasın. Ancak orgunuza veya paranıza kavuşabilirmisiniz onu bilemem. Biraz zor görünüyor ama yine de belli olmaz tabi.
Geçiş olsun.