Soyad ve Baba adı değişikliği
Merhaba soyadım ve baba adını değiştirmek istiyorum kendisinin sabıkası fazla ve 8 yaşında bir defa gördüm evimize sürekli gelen polislerden ne suç işlediğini her defasında sorup ögrendim aileme dostlarıma zarar verecek diye endişeliyim şimdi sosyal medya üzerinden ulaşıp mesaj attı ben cezalarımı çektim pişmanım gibisinden cevap vermedim babam yok diyorsan soyadını değiştir baba adını değiştir diye mesaj atmış ve seni büyüten insanlar alevi ben sünniyim kan çekmiyo tabi gibi saçma cümleler kurmuş rahatsız oldum baba adı kısmına rahmetli dedemin adını yazdırmak istiyorum fakat kendisi vefaat etti anneannem yaşıyor beni üstüne alabilir mi şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Soyad ve Baba adı değişikliği
Eğer babanızı gerçekten değiştiremezseniz, baba adınızı değiştiremezsiniz. Tek yolu birinin sizi evlat edinmesiyle mümkün.
Cevap: Soyad ve Baba adı değişikliği
Eğer 18 yaşının üzerinde iseniz evlat edinilmenizin şartları oldukça güç.
TMK. madde 313-
Erginlerin ve kısıtlıların evlât edinilmesi
Madde 313-(DeğiÄ¢ik birinci cümle: 3/7/2005-5399/1 md.) Evlât edinenin altsoyunun açık muvafakatiyle ergin
veya kısıtlı aşağıdaki hallerde evlât edinilebilir.
1. Bedensel veya zihinsel engeli sebebiyle sürekli olarak yardıma muhtaç ve evlât edinen tarafından en az beş yıldan
beri bakılıp gözetilmekte ise,
2. Evlât edinen tarafından, küçükken en az beş yıl süreyle bakılıp gözetilmiş ve eğitilmiş ise,
3. Diğer haklı sebepler mevcut ve evlât edinilen, en az beş yıldan beri evlât edinen ile aile hâlinde birlikte yaşamakta
ise.
Evli bir kimse ancak eşinin rızasıyla evlât edinilebilir.
Bunlar dışında küçüklerin evlât edinilmesine ilişkin hükümler kıyas yoluyla uygulanır.
Adın(soyadın) değiştirilmesi için geçerli sebebinizin bulunması gerekmekte. Bu sebebin var olduğu söylenebilir.