Eşimin başka bir erkekler mesajlaşmaları ve saatlerce konuşmalarını tespit ettim..Whatsaptan da yazışmış ama o görünmüyor..ne yapmam gerek..Üzerime olan arsayı ablama verip dava açmayı düşünüyorum..
Printable View
Eşimin başka bir erkekler mesajlaşmaları ve saatlerce konuşmalarını tespit ettim..Whatsaptan da yazışmış ama o görünmüyor..ne yapmam gerek..Üzerime olan arsayı ablama verip dava açmayı düşünüyorum..
1- Medeniyetin temelinde uzlaşı kültürü yatar. Öncelikle eşinizle medeni bir şekilde konuşmalısınız.
2- Elinizde özel boşanma sebeplerinden(zina; hayata kast, pek kötü muamele ya da onur kırıcı davranış; küçük düşürücü suç işleme veya haysiyetsiz hayat sürme; terk; akıl hastalığı) herhangi biri olmadığından yalnızca evlilik birliğinin temelden sarsılması sebebiyle dava açılabilmesi mümkün.
2- Mesajlaşmalara erişebildiniz mi ? Gördüğünüz mesajlar Whatsapp'ta değilse hangi ortamdaydı. İspatlanabilir mi ?
3- Arsayı ablanıza vermeniz hiçbir şeyi değiştirmez. Diğer eşin katılma alacağı payı azaltma amacıyla yapılan bir işlem olduğundan mahkeme arsayı edinilmiş mal olarak sayacaktır. Ablanıza değil de başka birine gerçek değerine satsanız dahi elde ettiğiniz para edinilmiş mallar yerine geçen değer olarak kabul edilecektir. Bir kaçış yolu aramak beyhude.
Bu hususta asıl önemli olan noktalar ise şunlar:
--Arsayı evlilik birliği içerisinde mi edindiniz ?
-Eğer evlilik birliği içerisinde edindiyseniz 2002'den önce mi sonra mı edindiz ?
-Arsayı miras yoluyla veya herhangi bir şekilde karşılıksız kazandırma yoluyla mı edindiniz ?
4- Olası hak kayıplarını önlemek açısından kesinlikle alanında uzman bir avukata başvurmanızı tavsiye ederim.
mesajlar ve konuşmalar telefon hattı üzerinden olduğundan dökümde belli saati dakikası ne kadar konuştuğu hepsi ortada...konuştuğu kişi bile ortaya çıktı..Arsayı ablama devretsem mahkeme arsanın ücretini mi ister benden ?
Arsayı evliyken aldıysanız, yarısı eşinizin hakkı olarak değerlendirilir, o yarının da bedelini ödemek zorunda kalırsınız.
Mahkeme sizin arsayı eşinizden mal kaçırmak için yaptığınızı tespit edecektir. Arsayı devretseniz bile evlilik içinde aldığınızdan yarı ücretini karınıza ödemeniz sağlanır.