Avukatın Vekalet Ücretinin Muaccel Olması ve Hapis Hakkının Sınırları
Avukat, müvekkiline ödenmek üzere, mahkeme kararı gereğince hüküm altına alınan parayı ahzu kabz yetkisine dayanarak kendi banka hesabına yatırılmasını istemiş ve para hesabına yatmıştır. Fakat Müvekkiline ihtarnameye rağmen para ödememiş, cevaben çektiği ihtarnameye göre, müvekkilini borçlu bile çıkarmıştır. Avukat hapis hakkını vekalet ücretleriyle orantılı olarak kullanmak zorunda değil midir.? Avukatıtlık ücreti bildiğim kadarıyla kesin hükme kadar olan iş ve işlemlerin sonucuna kadardır. Ayrıca yazılı bir sözleşme olmadığında; avukatlık ücreti nasıl belirlenir? Konusu para ile ilgili olan ve olmayan davalarda nasıl bir hesaplama yapılır? Bu parayı kendisinden tahsil etmek için ne yapabilirim? Görüş ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
Avukatın Müvekkile Ait Parayı Tahsil Edip Ödememesi
Avukatın Vekalet Ücretinin Muaccel Olması ve Hapis Hakkının Sınırları.
Avukat, müvekkiline ödenmek üzere, mahkeme kararı gereğince hüküm altına alınan parayı ahzu kabz yetkisine dayanarak kendi banka hesabına yatırılmasını istemiş ve para hesabına yatmıştır. Fakat Müvekkili tarafından kendisine ihtarname gönderilmesine rağmen; müvekkiline parasını ödememiştir. Avukat ise; cevaben çektiği ihtarnameye göre, müvekkilini, kendisine borçlu bile çıkarmıştır. Avukat hapis hakkını vekalet ücretleriyle orantılı olarak kullanmak zorunda değil midir? Avukatlık ücreti bildiğim kadarıyla kesin hükme kadar olan iş ve işlemlerin sonucuna kadardır. Ayrıca yazılı bir sözleşme olmadığında; avukatlık ücreti nasıl belirlenir? Konusu para ile ilgili olan ve olmayan davalarda nasıl bir hesaplama yapılır? Bu parayı kendisinden tahsil etmek için ne yapabilirim? Görüş ve yardımlarınız için teşekkür ederim.:k
Cevap: Avukatın Müvekkile Ait Parayı Tahsil Edip Ödememesi
Ücretin alt sınırının ne olacağını avukatlık asgari ücret tarifesinden bulabilirsiniz.
Konuyu biraz daha açabilirseniz, gelecek yanıtlar da daha açık olabilecektir.
Avukatım, mahkeme kararıyla tarafıma ödenen paranın tamamının üzerine yattı diyebilirim amiyane tabirle. Para avukatımın üzerine yatırıldı kurum tarafından. Kendisine paramın ödenmesi için gönderdiğim ihtarnameye karşın yinede ödeme yapmadı, aksine hakaret ve tehdit etti.
Kazanılan miktar ne idi, anlaştığınız vekalet ücreti ne idi, avukatınız size ne kadar daha borç çıkardı, neye dayanarak o borcu çıkardı?
Aramızda yazılı 30.000 TL.lik bir sözleşme vardı fakat kendisi bana bu sözleşmenin bir suretini vermedi. Cevabi ihtarnamesinde 16.000 TL. Masraf ettiğini beyan ediyor ama nedense parayı alana kadar asla bundan bahsetmemişti. Alınan paranın % 20 si benim diyor, ayrıca İdare mahkemesine dava açtığım için alınacak paranın % 10 luk kısmı da benim diyor. Yargıtay için 50.000 TL.diyor. Parasal Davayı ben kendim açtım avukatım benden sonra yani aradan 5-6 ay sonra vekaletini dosyaya koydu. Hiç bir dava duruşmalı değildi. Yani Duruşmaya da gidilmedi. BAna makbuzda vermedi. Ayrıca mahkemece harç için hesaplanan ve ödenmesi gereken harç parasını da ödememiş halen. (Tüm parayı kendisi aldığı için) Bu durumda maliye bu parayı da benden isteyecektir. Parasal haklarım için mahkeme 122.000 TL. + yasal faiz= Toplam: 163.000 TL. ödenmesine hükmetti ve bu para Temmuz 2016 da avukatımın hesabına yatırıldı. Fakat bana para ödemedi. Ne yapabilirim? İlginiz için teşekkür ediyorum.
Avukatın Müvekkile Ait Parayı Tahsil Edip Ödememesi
Avukat, müvekkiline ödenmek üzere, mahkeme kararı gereğince hüküm altına alınan parayı ahzu kabz yetkisine dayanarak kendi banka hesabına yatırılmasını istemiş ve para hesabına yatmıştır. Fakat Müvekkiline ihtarnameye rağmen para ödememiş, cevaben çektiği ihtarnameye göre, müvekkilini borçlu bile çıkarmıştır. Avukat hapis hakkını vekalet ücretleriyle orantılı olarak kullanmak zorunda değil midir.? Avukatlık ücreti bildiğim kadarıyla kesin hükme kadar olan iş ve işlemlerin sonucuna kadardır. Ayrıca yazılı bir sözleşme olmadığında; avukatlık ücreti nasıl belirlenir? Konusu para ile ilgili olan ve olmayan davalarda nasıl bir hesaplama yapılır? Bu parayı kendisinden tahsil etmek için ne yapabilirim? Görüş ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçundan savcılığa şikayet edin ayrıca barosuna bildirin.
Zimmet suçu nedeniyle başvurdum savcılığa. Açıkça zimmettir bu yapılan kanaatimce.