Akademisyenin İşe Dönüşü - Davayı Kazandım ama Dönmek İstemiyorum :(
Merhaba,
2,5 sene önce kanser tedavim sürerken çalıştığım üniversite tarafından 4 yıl süre içinde sadece 2 aylık rapor almama rağmen raporumun iptal edildiğine dair bir uyarı gönderildi, ameliyat olduğumu tedavim nedeniyle gelemeyeceğimi bildirince de işten atıldım.
ARadan geçen süre içinde mecburen ilk başta istemeye istemeye yurtdışına yerleştim, şimdi ingilizce sorunumu, iş sorunumu hallettim ve gerçekten burada (ABD'de) çokmutlu yaşıyorum.
Davayı 2.5 yıl sonunda haziran ayında kazandım, üniversite şimdi hem kararı temyiz ediyor hem de işe başlamam için baskı yapıyor.
Sorun şu ki
1) Bu üniversite aynı zamanda doktoramı engellemek için bana doktora yaptığım diğer üniversite ile işbirliği yaparak hiçbir yasada olmayan 8 ay okuldan uzaklaştırma cezası verditmişti , o karar da idari mahkemede GEÇEN AY iptal edildi ancak disiplin cezasının üzerne işten atılmam nedeniyle ders dönemini 99.8 ortalama ile bitirdiğim doktorama devam edemedim. 2 yıllık doktoram resmen öldürüldü. Ayrıca 6 tane proje yapıyordum, işten atılınca projelerimin de tamamı durduruldu ve cebimden ödediğim yaklaşık 10.000 TL de boşa gitti. Zaten uykusuz geçen geceleri saymıyorum bile.
2) Üniversite hem kararı temyiz ederek beni işten atmak için gelinden geleni yapmaya devam ediyor hem de geri çağırıyor, çünkü doktorada verdittiği disiplin cezası nedeniyle zaten artık 2 yıllık doktoramı da bıraktırdığının farkında ve bu nednele ben bunu bir tuzak olarak görüyorum, çünkü bu kez de "doktoran yok" diye bir daha işten atacaklar ve bu nedenle şu anda geri dönmek istemiyorum.
Bu durumda sorum şu:
Temyiz süresi dolmadan ben istediğim zaman işe başlayabilir miyim? Yani şu an temyize gitti ve myuhtemelen gelecek yıl ARalık gibi ancak karar çıkar, ben gelecek yıl Haziran gibi başlarsam maaş iademi ve kazanılmış haklarımı alıp istifa edebilir miyim?
2)Engellenen doktoram ve kamu görevim için ayrıca mobbing nedeniyle beni işten attıran dekana ya da kuruma (ya da hangisine?) tazminat davası açabilir miyim?
Ya da en azından aradaki maaş farklarımı işe hiç başlamdan alabilir miyim? İlla işe başlayıp 1 gün çalışmam mı gerekli?