-
evlat reddi
merhaba ben 88 yaşındayım eşim vefat etti bankada bir miktar parası var 6 çocucugum var ve bir kızım bankada olan paranın yarısına ortak olmak istiyor bende kızımı evlatlıktan reddetmek istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım bilmiyorum yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
-
Cevap: evlat reddi
Ulkemizde evlatliktan red diye bir olay yok yasal duzenlemelere gore. Yani kizinizi evlatliktan red edemezsiniz.
Banka hesabi vefat eden esiniz adina ise, 1/4 u sizin, kalan 3/4 u ise 6 cocugun hakkidir, o 3/4 te ve esinizden miras kalan diger tum varliklardaki hakkini almasini engelleme sansiniz bulunmamaktadir.
-
peki şuanda 5 çocugum imza verdi ama yarısını isteyen kızım imza atmıyor ve içerdeki parayı ben dahi çekemiyorum bunun için ne yapmalıyım ? imza atmayan kızımın eşi o parayı ben alacagım diye beni tehtid ediyor ne yapacagım bilmiyorum ?
-
Hangi bankadır bilemiyorum ama bazı bankalar sizde olduğu gibi tüm mirasçıların birlikte başvurma şartını aramakta , bazı bankalar ise hesaptaki paranın paylaştırılabilir olduğu yönündeki yargıtay kararına istinaden veraset ilamıyla başvuran mirasçıya payına düşeni ödemekte.
Kızınızın eşinin ne dediğinin bir önemi yok, alıp alabileceği en fazla kızınızın miras payı kadar olabilir , fazlasını alamaz.
Kızınızın imzası olmadan banka size payınızı ödemiyorsa sulh hukuk mahkemesinde dava açarak elbirliği halinde mülkiyetten paylı mülkiyete dönüştürülmesini sağladıktan sonra her biriniz bir diğerinizi görmek zorunda kalmadan mahkeme kararı ve veraset ilamıyla birlikte bankadan payınızı alabilirsiniz.
-
Peki şuan veraset ve vekalet ilamı var elimde bir tek parayı isteyen kızımın imzası yok ben sulh hukuk mahkemesine gitsem dava açsam ordan gelen kagıt ile bankaya gitsem imza atmayan kızım hariç digerlerinin parasınıda alabilirmiyim yoksa herkez kendi gidip kendi payına düşenimi alıyo ? 88 yaşındayım artık aklım ermiyo bu konulara napacagımı bilmiyorum yanlış birşeyde yapmak istemiyorum.
-
Banka size kendi payınızdan fazlasını ödemez.