Kapıcının SSK'dan gelen tazminatı
02.09.2005 tarihinde ev aldım. Evi aldıktan sonra 2002-2005 yılları arasında çalıştırılan kapıcının ssk.ya kayıt ettirilmediği, dolayısı ile sigortasının yatırılmadığını öğrendim. Aralık 2005 tarihine ssk.dan bu sebeple apartmana 24.000 ytl.ceza geldi. apartman avukatı borcun taksiklendirilmesi için dilekçe verdi. fakat bulunduğumuz ay içerisinde bunun kabul edilmediğini bildirmişler. bu arada borcun 30.000 ytl'ye yaklaştığı söyleniyor. apartmanda 22 daire var ve oturanların bir kısmı borca karşı kayıtsız olduğu için borç daha da büyüyecek gibi gözüküyor.Kapıcının açtığı mahkeme sonucu ise daire başına 165 ytl. düştü ve apartman yönetimine icra geldi. eski ev sahibi bana bu 165 ytl.yi daha sonra ödeyeceğini, fakat ssk.dan gelen ceza daire başına 1500 ytl.ye yaklaştığı ve taksitlendirilmediği için ödeyemeyeceğini söyledi. ssk. dan gelecek olan bu cezayı ödemek zorundamıyım. ssk. veya apartman yönetimi benden bu parayı talep ederse ödememek için ne gibi bir yol izlemeliyim. (eski ev sahibi ile aramızda yazılı satış sözleşmesi yapmadık)[:am]