Şirket ortaklığından dava ile ayrılma.
Merhaba iyi günler. Bir sorum olacakti. 2001 yılında annem kardeşi ile bir limited şirketi açtı. Şirket müdürü kardeşi. 2012 yılına kadar aktif olarak şirkette görev aldi ve 2012 yılından sonra kardeşi ile anlaşmazliklar oldu ve şirletten ayrildi. Tabi bu ayrilma resmi kağıt üzerinde gerçekleşmedi. Aktif halde görevdeyken şirketi rahatlatmak için 2010 yılında kredi çekti şirket vergi ve sigorta borclarindan dolayi odeyemez hale geldi 2012 yılında borcundan dolayi tek evine haciz gelip satıldı ev. Bu durumlar annemi psikolojik olarak çok yıprattı. Maddi manevi olarak çöküntüye girdik. Tek başına yaşayan kızının yanına yerleşti. Kirada kaliyor şuan. Evimizin satılmasından 1 ay sonra kardeşi gelerek şirket ortaklığından ayril bana devret diye talepte bulundu. Annemde maddi manevi sıkıntıda olduğu için masraflari karşılayamayacağını söyliyerek başka zamana erteledi. Kardeşi ile şirket devri için yaptığı son görüşmede şirketi devralmıyorum kapatacagım 2 ay içinde diyerek konuşmadan ayrıldı. Şimdi biz ilk olarak şirleti kardeşine hibe edecektik tum hisselerimizi ancak o buna yanaşmadığı için olmadi malesef bu. İkinci olarakta dava etme hakkimizı kullanmak istiyorun ben. Şirket kurulurken ortaklik sözleşmesi yok şirket defteri üzerinden sanirim devir ortaklik islemi oradan gercekleşti. Ayrica şirketin sigorta ve vergi borçlari mevcut. Biz dava açtığımızda 4 yıldır şirketten hissemize düşen gelirleri talep edebilir miyiz ? 4 yıllık süre zarfındaki vergi ve sigorta borçlarindan muaf olabilir miyiz ? Şirketin yüklı miktarda borcu oldugunu biliyorum yakin zamanda annemden vekalet alip onlari tek tek sorgulatacağım. Bu borçlardan nasıl kurtulabiliriz hukuksal olarak ? Öneri, görüş ve yol göstermenize ihtiyacımız var cevaplarınızı bekliyorum. Iyi çalişmalar dilerim herkese.