-
nafaka arttırımı
Merhaba,
Kızımın babasından anlaşmalı şekilde boşanalı 5 sene oldu.Kızımın velayeti elbette annesi olarak bende ve dava sonucu 300 TL nafaka bağlanmasına karar verildi.300 TL olması şeklinde biz boşanma dilekçesinde belirtmiştik,yoksa eski eşin durumu fazlasını ödemeye müsaittir.Kızımı çalıştığım için 3 yaş itibari ile kreşe verdim geçen seneden itibaren de ilköğretime başladı bu sene inşallah 2. sınıfa gidecek.Ben 5 senedir herhangi bir nafaka arttırma talebinde bulunmadığım gibi 2,5 sene kreş ücreti ödedim ve çok zora düşmedikçe babadan destek istemedim.Ama artık nafaka arttırım davası açmak istiyorum, hatta geçmişe yönelik arttırmadığı seneler için de bir hak talep edebilir miyim öğrenmek isterim.
-
Cevap: nafaka arttırımı
Geçmiş dönemde arttırma talep etmediğiniz süre için bir şey talep edemezsiniz .
-
Cevabınız için teşekkürler,peki bundan sonrası için ne kadarlık bir artış isteyebilirim?
-
Bağlanan nafakanın adı iştirak nafakası, yani çocuğun masraflarına babanın da iştirak etmesi amaç.
Bu anlamda öngördüğünüz aylık masraflarının yarısı siz diğer yarısı da baba tarafından karşılanmalı. Bu düşünceyle hareket etmenizde fayda var.
-
Ben zaten çocuğum için alınması-verilmesi mümkün olmayan bir rakam istemekten bahsetmiyorum ki?!!!Bu durumun kuralı nedir diye soruyorum??Yoksa ben kafama göre bir rakam belirler giderim değil mi?Takdir edersiniz ki beş sene önceki 300 TL değeri bugün maalesef aynı değerde değil bir ilköğretim çocuğunun günümüzdeki aylık masrafını bu yaşta çocuğu olanlar zaten bilir,amacım şikayet değil madem dünyaya getirdik elbette bu ihtiyaçları gidermek anne olarak benim vazifem kaldı ki maalesef çok büyük paralar kazanmıyorum zaten böyle olsaydı o 300 TL'yi bile almak istemezdim.Ama madem o şahıs da ben babasıyım diyor bu durumda denmez mi ben beş sene önce de 300 veriyordum beş sene geçmiş hala 300 veriyorum ayrıca başka hiçbir yardımda da bulunmuyorum kışın ayağına bir bot yazın üstüne bir tişört almıyorum madem o zaman bari nafakasını arttırayım denmez mi??Normalde baba olduğunu iddia eden bir kişi bunu demeli diye düşünüyorum.Sonuç olarak kusura bakmayın uzattım ama madem iştirak etmekten bahsettiniz,ben çocuğuma ettiğim giderleri kalem kalem tutup belgelemeli miyim bu durumda??