Kişinin bilgisi dışında abonelik tesisi
Merhaba,
Bundan üç ay önce kadar polis tarafından arandım (Dolandırıcı sandım elbette ilk başta.) ve hakkımda bir suç duyurusu yapıldığını öğrendim. Başka bir ildeki bir kadının bir operatördeki hattını, bir kişi benim ismimi ve TC kimlik numaramı kullanarak başka bir operatöre geçirmiş. Sözleşmeye düşen isim de benim ismim olduğundan kadın benden şikayetçi olmuş. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da otomatik olarak bana 1200 TL para cezası kesmiş ve bunu ödersem hakkımda dava açılmayacağını da not düşmüş.
Emniyete gittiğimde kadının ifadesi bana okundu, yapılan sözleşmenin bir fotokopisi gösterildi, ortada ne kimlik fotokopim vardı, ne de başka bir şey... Yani sadece bir isim ve bir TC kimlik numarası yazılmasıyla suçlu duruma düşürülmüş oldum. (Polis 12 kez kadar bu ismi ve TC'yi sen mi yazdın buraya diye sordu, başka da delil göstermedi.)
Sonra ifadem alındı, ifademde olayın benimle alakası olmadığını söyledim ve çok güzel bir şans ki zaten bu abonelik aktarma işi sırasında yurt dışındaydım, onu da ifademde belirttim.
Fakat geçtiğimiz hafta bir tebligat daha geldi. Yine konu aynı ve 10 gün içerisinde 1000 TL ödemezsem hakkımda kamu davası açılacağı söyleniyor.
Olayla uzaktan yakından alakam olmadığı için bu parayı ödemeyeceğim ama davanın açılmasını mı beklemeliyim, itiraz mı etmeliyim, ne yapmam gerekiyor onu tam bilemedim.
Yardımcı olabilecek biri var mıdır?
Teşekkürler.
Cevap: Kişinin bilgisi dışında abonelik tesisi
Geçmiş olsun, durumunuzu vakit geçirmeden bir avukata danışın çünkü bu tür durumlarda itiraz sürelerini kaçırmamak çok ama çok önemli.
sorunuzun cevabını bilemiyorum ancak ilerisi açısından yardımcı olmak maksadıyla : e- devletten adınıza çıkarılmış hat v.s.. var mı sık sık kontrol etmeniz yararınıza olacaktır. Ben 15 günde 1 kontrol ediyorum buna rağmen birkaç yıl önce kimliğimi kaybetmiştim ve geçen sene hiç gitmediğim bir ilde bir dava açılmış, bende tanık olmuşum nasıl olmuşsa olayla ilgim olmadığı anlaşılmış dava açıldığı gün geri kapanmış. keşke soruşturma aşamasında daha derin bir araştırma yapılsa. Bende sizin gibi olaydan 1 yıl kadar önce yurtdışına çıkmıştım çıkmasam belki o davada sanık olacaktım hiç ilgim olmayan olaydan yargılanacaktım.