Ortak Alanların Kullanılması
6 hane olan bir apartmanda yaşıyoruz. Apartmanımızın önünde küçük bir alan var. Ve biz orayı araç park etmek için kullanıyoruz. Fakat birinci kattaki komşumuz apartman panosuna böyle bir yazı yazmış.
Dairemin ön ve yan tarafında bulunan alan ortak kullanımlı alan olup, araç park yeri değildir. ( Tapularınıza bakınız- Yönetim Planında)
Apartman sakinlerine ait veya gelen misafir araçları bu alana araç park etmesi benim ve ailemin can güvenliği kadar apartmanın siz değerli sakinlerini de tehdit etmektedir. Penceremin yanında araç egzozundan çıkan karbonmonoksit gazının daireme gelmesi ve araçlarda meydana gelecek yangın vb. olaylarda hırsızlık olaylarında araç kapılarını kapatılması esnasında meydana gelen gürültünün anlayışla karşılamam mümkün değildir. Bu maksatla şahsım dahil siz apartman sakinleri ve misafirler bu alanı araç park alanı kullanmamasını kullanması taktirde Yargı yolu ile hakkımı arayacağımı doğacak zararlarının da karşılanmasının isteneceğini tarafımdan önem ile bilgilerinize rica ederim.
Şimdi biz artık bir araç sakinin yüzünden oraya araç park edemeyecek miyiz? Ettiğimizde mahkemeye verirse kim haklı olacaktır?
Cevap: Ortak Alanların Kullanılması
Aracınıızı park ettiğiniz o alan, apartman sınırları içinde mi yoksa apartman sınırları dışında mı?
Apartman sınırları içindeyse siz orayı otopark olarak kullanamazsınız, apartman sınırları dışındaysa o komşunuz oraya park etmenize karışamaz.
Tek bir apartman etrafında hafif bir kaldırım tarzında çıkıntı yapılmış araç park edilebilmesi için ayarlanmış düzenlenmiş fakat tapuda yönetim planında yazıyor. Tüm dairelerin camı balkonu bu alana bakıyor ama sadece 1.kat bundan rahatsızlık duyuyor diye biz o ortak alandan faydalanamayacak mıyız bundan sonra?
Kendisi daha önce arabası varken bir problem yoktu kendisi de aynı alana arabasını park ediyordu. Şimdi herhalde sattı ki böyle bir sorun çıkartıyor.
O alan tapuda apartmana ait görünüyorsa, yönetim planında otopark olarak tanımlanmışsa, komşunuzun yapabileceklerinden elde edebileceği bir kazanımı da olamayacaktır.
Otopark olarak tanımlanmamış tapuda. Kendi arabası varken bir sorun yoktu ama şimdi satınca böyle oldu bu bir haksızlık değil mi?
Alıntı:
svetlo rumuzlu üyeden alıntı
...bu bir haksızlık değil mi?
Değil.............
Merhabalar tekrardan sormak istediğim bir soru daha var apartmanımızdaki 6 daireden 5'i karar alarak apartmanın ortak alanının Otopark olarak geçmesi için belediyeye veya tapu dairesine yani nereye başvurmamız gerekiyorsa oraya başvurarak ortak alanı otopark olarak değiştittirebilirmiyiz?
Yapabileceğimiz bir şey var mı bu konu hakkında?
Kat maliklerinin 4/5 çoğunluğunun '' yazılı '' kararıyla yönetim planında değişiklik yapıp tapu dairesinde tescil ettirerek bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.