Çağrı Merkezi Çalışanına Hakaret
Merhaba ; Çağrı merkezi çalışanıyım. 05.09.2016da bir müşteri kendisinden haksız ücret kesildiğine dair aradı. Bilgilerine ulaşmam için oğlunun araması gerektiğini ilettim. Fakat müşteri hem firmaya hem bana küfür hakaret başladı. Senin a.. k.. gibi bir çok hakarette bulundu. Çağrılar kayıt altında. Ben bu müşteriye dava açsam ne zaman sonuçlar ve tazminat davası açabilir miyim.Ve bu şekilde yaklaşık 20 tane müşterinin çağrı saati dakikasına kadar tutuyorum. Artık bizimde insan olduğumuzu hakaret edemeyeceklerini anlayabilemeleri için. Hepsine tek tek dava açabilir miyim?. Nasıl bir süreç izlemem gerekli. Tazminat davası açsam ne kadarlık bir dava açmam gerekli
Cevap: Çağrı Merkezi Çalışanına Hakaret
Savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.Ancak savcılık çalıştığınız yerden kayıt isterse iş yeri size sıkıntı çıkarabilir.Önce iş yerinizle görüşün derim.Tazminat davası kısmına gelirsek bu durumla ilgili belgeleyebildiğiniz maddi ve manevi kayıplarınız olmalı.Belgelenebilecek maddi bir kayıp olamayacağı için manevi tazminat içinde doktor raporu gibi bir şeyler gerekeceği için bu durumla alakalı sıkıntılarınız varsa önce bir belgeye dayandırmaya çalışın.Ancak miktar böyle bir durum için komik rakamlar olur.300-500 belki o da dava masraflarına gider.Bizim tazminat hukukumuza göre tazminat zenginleşme aracı olarak kullanılamıyor.Yani ben bu yüzden şu kadar para kaybettim aha belgesi bana o kadar tazminat ödensin denebiliyor.
Durumunuza hak verdiğimi herkesin birbirine karşı belli saygı sınırları içinde olması gerektiğini düşünüyorum.Ancak maalesef böyle can sıkıcı durumlar yaşanabiliyor.
Merhaba ;
Engin Ünalmış öncelikle hızlı yanıtınız için teşekkür ederim. Peki ceza almasını sağlayabilir miyim. Yanlarına kalmasın istiyorum. Kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok sonuçta
Edilen küfürler telefondaki şahısa değil firmaya ediliyordur büyük ihtimal ile.. Siz sadece firmanın telefondaki sesisiniz, varsa üstünüzde bir amir götürüp ona dinletebilirsiniz hakaret küfür vs.. Gereğini yapacaklarsa onlar yapacak.. Kaldıramayacağınız ve ya altında ezileceğiniz bir mevkide bulunuyorsanız ve hiç hakkınız olmadığını düşünüyorsanız neden oradasınız ? İşinizi seviyorsanız eğer (çağrı merkezi işinde çalışma hayalini kim kuruyorsa ) toplayıcı değil iletkenlik görevini de pek ala yapabilirsiniz.. Milletten tazminat koparabilirmiyim acabadan ziyade, kötü iletişimleri şahsınıza alınmayın, şahısa iletin..
Kisiel olarak hakaret davasi acabilirsiniz, hakareti ispatladiginizda elbette hakareti edene uygun ceza uygulanacaktr.
İspat icin isyeri kayitlarini sunmaniz gerekecek, o nedenle once isyeri yoneticilerinizle durumu degerlendirmenizde fayda var.