biraz karışık bi dolandırıcılık olayı
arkadaşlar merhaba başından bi olay geçti ve hakkımda ağır ceza mahkemesinde 158/1-h dava açıldı
konuyu kısaca özet geçeyim.
ben a kişisinden araç alıp araç satma işi yapmaktaydım toplu şekilde araç alıp satıyorduk
a kişisi beni yüklü miktarda dolandırdı ve ben kendisini şikayetim sonucu dava açıldı aynı kişi bir çok kişiyi dolandırdığı için dosyada müşteki olarak ben dahil 12 kişi var.
ancak şöle bir olay oldu a kişisi bana toplu olarak araç verirdi bende bunu b kişisine komisyon karşılığı verirdim b kişisi ile baya bi uzunca süre ticaretimiz oldu.
a kişisi insanları dolandırmadan 1 hafta önce bana kendinin bi aracı olduğunu bugün ödemesi olduğunu ve aracı acilen satması gerektiğini söledi bende araca müşteri bakmaya başladım b kişisinin yanına arabayla beraber gittik b kişisiyle beraber arabayı satmak için uğraştık ancak arabaya o an müşteri bulamadık ben aracı geri götürürken b kişisi aradı ve arabayı sattığını ancak biraz fazlaya sattığını paranın komisyonunu istedi kabul ettim b kişisi ile beraber aracı alıcak kişinin yanına gittik adam bankadaydı bize parayı teslim etti arabayı fiziksel olarak verdik ama satışını pazartesi yapıcağımızı belirttik zaten b kişişi ile aramızda satış veya para alışverişinde güvenimiz vardı. b kişisi ile beraber parayı alınca a kişisine parayı götürdük teslim ettik.
a kişisi haftasonu ortadan kayboldu uzunca bir süre ticaret yapmamıza rağmen hiçbirşekilde anlamadık dolandırıcı olduğunu sonradan öğrendikki birsürü insanı dolandırmış. bi kişinin dolandırcı olduğu ortaya çıkınca aracı alan kişiye ben boş senet imzaladım bunu ödüyeceğim dedim.bu arada b kişiside yanımızdaydı ama a kişinin bana verdiği zarar az buz olmadı bu parayı ödüyemedim
şimdi arabayı alan kişi gitmiş sadece benden şikayetçi olmuş ve hakkımda ağır cezada sanık roluyle dava açıldı.
ayrıca benimde müşteki olarak katıldığım a kişisinin davasınada bu kişi müşteki olarak atanmış.
sorum şu a kişiiyle görülen benim davamın daha zamanına çok var dosyada baya bi bekleme yaşadık
ancak benim aracı alan kişiyle davam 1 ay sonra aslında dava açılırken savcı dosyaları birleştirme talep etmiş ama birleştirilmedi
bu davada ben aracı olduğum için ceza alırmıyım b kişisini şikayet ediyim mi aslında ben aracı alan şahsı tanımam aracı b kişisi sattı bu durumda ne sonuç çıkar