internetten pet için ödeme yaptım ama karşı tarafın dolandırıcı oldugunu anladım
Merhabalar 02.09.2016 tarihinde bi pet ilan sitesinde ilan gördüm ve iletişime geçtim ilan sahibi ile Aslıhan Boz EGZOTİC SHORTHAİR cinsi kedi için 500 tl ye anlaştık ve parayı yatırınca kediyi terminalden bursa otobüsüne bırakıcaktı fakat parayı aldı birdaha ses soluk cıkmadı kendisinden ne yapmam gerekiyor elimde ödeme yaptıgım dekontum var. Savcılıga basvursam tüm bilgilerini alma imkanım olurmu
Cevap: internetten pet için ödeme yaptım ama karşı tarafın dolandırıcı oldugunu anladım
Merhaba alalimsatalim sitesinden bende schotish fold kedi alacaktım. ASLİHAN BOZ malesef benide dolandırdı. Ben savcılığa suç duyurusunda bulundum.bu kadın oradan çok kişiyi dolandırmis.sonradan öğrendim. Sonuç geldi aslihan boz yakalandı. Sizde muhakkak bu kişi için suç duyurusunda bulununuz.herhangi maddi bir şey odemoyorsunuz. Sonuçlanıyor. Başvurmak tan cekinmeyiniz
- - - Updated - - -
Mutlaka şikayet edin.cezasını en ağır şekilde çekmeli. İnsanların duygularıyla oynamamali
Cevap: internetten pet için ödeme yaptım ama karşı tarafın dolandırıcı oldugunu anladım
İnternet üzerinden evcil hayvan alım-satımı dolandırılma riski çok yüksek olan bir durum. Bunun yerine hem daha etik hem daha güvenilir bir yol olan, ücretsiz sahiplendirme yöntemini seçin.
Zaten bu konuda da yasa tasarısı hazırlandı: bkz. Kedi Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...yasak-1864387/
Wenoom adlı üye bana ulasabilirmisiniz.bu hayvan dolandırıcı sı cezasını alması için birlikte .hareket edelim.
Kesinlikle bu tür olayın peşini bırakmayın. British ve scottish gibi kedileri 500 tl ye almanız imkansız. Sağlıklı ve tam cins olan bu kediler 1200 tl den başlayarak fiyatı artıyor. Alacağınız kedi mutlaka bulunduğunuz şehirde olmalı ve mümkünse veterinere kontrol ettirerek alınmalı. İller arası gönderim yaparım diyenlere asla itimat etmeyiniz. Bende bu tür bir dolandırıcıların tuzağına neredeyse düşüyordum. Karşı taraf iban numarasını, adını soy adını verince google e yazınca gerçeği öğrenmiş ve son anda dolandırılmaktan kurtulmuştum. Çok geçmiş olsun.