iyi günler,
Attığım twitt yüzünden turkcell 10.000TL lik tazminat davası açmış. Ensar vakfı davasıyla ilgili olarak. Yapmam gerekenler hakkında bilgi verirmisiniz lütfen.
Printable View
iyi günler,
Attığım twitt yüzünden turkcell 10.000TL lik tazminat davası açmış. Ensar vakfı davasıyla ilgili olarak. Yapmam gerekenler hakkında bilgi verirmisiniz lütfen.
Geçmiş olsun, kanıtları neymiş sizin o tweetleri attığınıza dair? Kanıtları çürütmek gerekiyor bunun için iyi bir avukata danışabilir ya da kendiniz araştırma yapabilirsiniz.
Kanıtları yeterli ise, mesela suçu işlediğinizi kabul ettiyseniz, tazminat davalarını pek bilmiyorum ama miktarı rasgele belirleme hakları varm yani o zaman da bir tweet nedeniyle 10,000 liralık zarar ettiklerinin kanıtı nedir? Tweeti kaç kişinin gördüğünü, etkilendiğini neye göre ölçmüşler v.s..
O mesajınızda o kurum hakkında ticari kimliğine zarar verecek , karalama olarak değerlendirilebilecek sözler varmıydı?
atılan twittin hiç bir yerinde Turkcell yazmıyor. ''#TecavüzcellEnsarElele kim beraber yürür kim bunlara destek çıkarsa benim gözümde tecavüzcü picten farkı yoktur.'' yazıyor. burdan kendien iş çıkarmış gibi görünüyor.
- - - Updated - - -
atılan twittin hiç bir yerinde Turkcell yazmıyor. ''#TecavüzcellEnsarElele kim beraber yürür kim bunlara destek çıkarsa benim gözümde tecavüzcü picten farkı yoktur.'' yazıyor. burdan kendien iş çıkarmış gibi görünüyor. sizce? hastag açanda ben değilim.
Tecavüzcell lafını üzerine Türk Telekom ya da Vodafone değil de Turkcell'in almış olması sizce de gayet mantıklı değil mi? Hashtag'in içeriğinde hedeflenen kurum Türkcell. Tecavüzcell lafı Türkcell ismi çarpıtılarak türetilmiş, itham yükleyen bir ifade.
Bence karşı tarafın kanıtları sağlam.