Cevap: Valinin Yetkisi var mı?
Vali kendisine gönderilen görevlendirme yazılarını kayıtsız şartsız kabul etmek zorundamıdır?
Hakkınızı arayabilirsiniz elbette ama uygun görülmeme nedenlerinizin en başında müdürlük için uygun görülmemeniz, sonrasında görevlendirileceğiniz yerde o göreve ihtiyaç olmaması gibi çok daha aklı selim nedenler gelebilir akla.
Göreve uygun değildir demek hırsızdır, teröristtir, dolandırıcıdır demek değildir.Burdan onları çıkarıp bir yere varmanız mümkün değil.İdare mahkemesine itiraz etseniz de böyle şeyler öne sürmeniz abes olacaktır.Vali pekala görev için daha uygun adaylar olduğunu düşünebilir.Dava açıp ben de uygundum diyebilirsiniz ancak olayı başta belirttiğiniz çerçevede işleyemezsiniz.Ancak size biri açıkça bu ithamlarda bulunur o zaman bunların aksine dair bir çalışma/savunma yaparsınız.
Yazılan bütün cevaplara katılmakla birlikte şunu eklemek isterim:
Bilindiği üzere herhangi bir İlin en yüksek Mülki Amiri Validir. Takdir edersiniz ki Amirlerin Takdir yetkisi var, bu yetkiyi dilediği bir şekilde kullanabilir. Ancak Takdir yetkisini kullanırken garezi, husumeti olduğu Kişilerin aleyhine kullanamaz. Bu bilgi ışığında şunu önermek isterim:
BİMER aracılığıyla neden Müdürlük Kararnamesinin kabul edilmediğini, Bilgi Edinme Kanunu kapsamında, sorarsınız; bu sorunuza verilecek cevaba göre İdari Yargıda itiraz yoluna gidebilirsiniz. Bu sayede Valinin ne gerekçeyle RET ettiğini öğrenmiş olursunuz. Aksi takdirde Balıklama İdari Yargı yoluna atlarsanız Mahkemeye sunacağınız nedenler haliyle az olur; İdare (Yani Vali), Mahkemeye sunacağınız sebeplerin aksi yönünde bir savunma yapmasını kolaylaştırmış olursunuz.
Sordum ama gerekçe sunmadılar.Sadece vali uygun görmedi cevabını verdiler.
- - - Updated - - -
benden daha düşük puanı olanların atandığını ve red edilen okulun da müdür ihtiyacı olduğunun bilinmesini isterim.
Alıntı:
yatah rumuzlu üyeden alıntı
Sordum ama gerekçe sunmadılar.Sadece vali uygun görmedi cevabını verdiler.
- - - Updated - - -
benden daha düşük puanı olanların atandığını ve red edilen okulun da müdür ihtiyacı olduğunun bilinmesini isterim.
Yazılı mı Sordunuz ?
Sözlü sorma ile Yazılı sorma arasında oldukça fark var, bu bakımdan yukarıdaki soruyu belirttim.
27.03.2018 tarihinde Esas Karar geldi. Daha önce sizin dediğiniz gibi değildi olay. Açık olan bir müdürlük var idi.davanın reddine karar verilmiş. Valilik savunmada benim siyasi içerikli, hakaret ettiğimi ve eğitimcinin meslek etiğine yakışmayan sosyal medya hesabımdan paylaşımlarda bulunduğumu belirtmiş ve mahkemede kabul etmiş.asla ve asla hakaret içerikli paylaşımlar yoktu. Ayrıca eleştiri ve hükumeti yönetenlerin kendi söylediklerinin paylaşımları vardı. bu gün itibarı ile itirazın son günü ve ben itiraz etmiyeceğim. ilginiz için çok teşekkürler. esenlikler dilerim
- - - Updated - - -
İki üç defa yazılı olarak sordum, uygun değildir ne demek diye ? Ama her seferinde vali uygun görmedi cevabı verildi. En son esas kararda sosyal medya paylaşımlarım nedeni ile olduğu ortaya çıktı. Bilmem, önemli mi ama valilik atama kararnamemi vaktinde işleme sokmadı ve OHAL' in ilanını bekledi. zaten ohalin ilanı ile sosyal medya hesaplarıma erişme hakları da oldu. İlginize çok teşekkür ederim Esen kalınız.
- - - Updated - - -
Sormuştum Bimere ama valilik uygun görmedi cevabı verildi. İdari yargıya da başvurdum hepsinde kaybettim. Ohalin ilanını bekleyerek valilik kararnameyi takviminde işleme koymadı. cevabınıza ve ilginize teşekkürler. sağlıcakla kalınız.
- - - Updated - - -
herşeyi yazılı sordum