Amcamın müşterek arsada vekil olması.
Merhaba. babamlar 10 kardeş . bütün arsalar paylaşılmış. Yalnızca büyük bir arsa müşterek o paylaşılmamış durumda. Dedem ölmeden önce amcamı vekil yapmış yani onun imzası olmadan 9 kardeş satılmasını istese dahi satılmıyormuş. Sorum şu amcam öldüğünde vekillik oğluna geçer mi yoksa ortadan kalkar mı. Bir diğer sorum ise bu arsa 10 kardeş arasında paylaşılacak , babam öldüğünde ( bu arada 3 kardeşiz) kendi payı bize mi kalıcak yoksa kardeşlerine mi paylaştırılacak.
Cevap: Amcamın müşterek arsada vekil olması.
Dedenizin amcaniza verdigi vekalet, dedenizin veya amcanizin vefatiyla birlikte sona erer.
Babanizin miras payi size kalir.
teşekkür ederim. diyelim babam öldü ve babamın mirası bize kaldı ben bu arsanın satılmasını istiyorum ancak diğer hisse sahipleri istemiyor. bu durumda ben belli bir miktar verip kendi arsamın sınırlarının çizilip tapu su bana verilip onlardan ayrılıyor muyum. yani arsamı kimseye sormadan satabilir miyim o vakit.
Sizin bir payiniz yok, sadece bir butune hep birlikte sahip olabilirsiniz. Hep birlikte sahip oldugunuz o butunu de ancak hep birlikte bir butun olarak satip payiniza dusenin bedelini alabilirsiniz.
Hep birlikte, o butunun satisi konusunda anlasamiyorsaniz, ortakligi bitirme davasi acabilirsiniz, mahkeme karariyla acik arttirma usulu satilir, masraflar tahsil edildikten sonra hisseleriniz oraninda paraniz odenir.
Açık arttırma usulü ile ederinden daha az ücrete mi satılıyor. Bide masraflar ortalama ne kadar olur.