-
Özel İşletme HK.
Merhabalar.
Özel bir şirkete 'Lojistik Kayıt Elemanı' olarak başvuru yapmıştım. Başvurum olumlu geçti ve kabul edildim. Şartları söylediler arada sırada mesaiye kalınacağını, mesai ücretlerini ödeyeceklerini ve genel olarak 07:30 iş başı , 17:30 da çıkılacağı bilgisi verildi. ek mesailerinde 20:30'a kadar olacağı bildirildi. Cumartesi/Pazar tatili olacağı da belirtilmişti. Şirketin belirtildiği şartların benim açımdan güzel olduğunu ve kabul ettiğimi kendilerine ilettim.
Verilen evrakları listesini hazırlayıp , 22.06.2016 tarihinde işe başladım.
İşe başladığım gün 'Belirli Süreli İş Sözleşmesi' imzalatıldı. Sözleşmenin başlangıç ve bitiş tarihi yazılıyordu ve sözleşme türü belirli süreliydi. deneme süresi 2 aydır/yoktur gibisinden bir ibaresi yer alıyordu.
Sözleşmeyi imzaladım ve işe başladım.
İlk haftam bitti ve pazartesiden - cumaya kadar işe girişin 07:30 - 20:30 olacağı bölüm amirim tarafımdan söylendi. ve mesainin zorunlu olacağını ve cumartesi günleri de 09:00-17:00 arası olacağı söylendi. Tabiri caizse bu şartlar benim işime gelmediği için bu ayı tamamlayıp istifa etmeyi düşünüyorum.
Bazı arkadaşlarım 'Belirli Süreli Sözleşme' imzaladığım için işten çıkamayacağımı çıkarsam da bana o imzaladığım ayın bütün parasını ödeteceklerini söylüyorlar. Bu konu hakkındaki prosedür nedir, bunun hakkında bilir kişilerden bilgi almak için bu konuyu açma gereğinde duydum.
Sürç-i lisan ettiysek affola
Sevgiler..
-
Cevap: Özel İşletme HK.
Sözleşmenizde neler yazıyor bilmeden ne denebilir ki?
-
-
yok mudur sorumu cevaplayacak bir kişi :(