Merhaba Ben babam vefat ettiğinde reddi miras yaptım. Karar çıktı. Şimdi üzerime daire alacağım.Babamın borçlarından dolayı bu daireye icra gelir mi? Şimdiden teşekkür ederim.
Printable View
Merhaba Ben babam vefat ettiğinde reddi miras yaptım. Karar çıktı. Şimdi üzerime daire alacağım.Babamın borçlarından dolayı bu daireye icra gelir mi? Şimdiden teşekkür ederim.
Mirası süresi içinde red ettiyseniz,
babanızın borçlarından dolayı adınıza kayıtlı herhangi bir mal-mülke haciz gelmez.
Ancak siz mirası red ettiğinizde , eğer çocuğunuz varsa, sizin yerinize onlar babanızın mirasçısı olurlar, o nedenle tapuda sizin adınıza kayıtlı olan ev için haciz uygulanamasa bile, çocuk varsa ve onlar adına da miras red edilmemişse , ev eşyası haczi için gelinebilir.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Reddi yasal surede yaptım. Karar çıktı 2009 da kararı aldım. Çocuklarım var ama ben dilekcemde onlarında adını yazdım . Hakim dediki onlar sizden sonra mirasci onlara gerek yok dedi işleme almadı. Bana gelince forumda okuduğum bazı konularda tapu müdürlùğünün mirasin reddini bilemeyecegi icin daireye haciz konmuş deniyo. Ben nasıl bi yol izlemeliyim. Saygılar...
Babanızın borcundan dolayı size bir işlem başlatılırsa kararla itiraz edeceksiniz, çocuklarınıza başlarsa reşit değillerse onlar adına reddi miras yapacaksınız.
Ben reddi miras yaptığımda çocuklar reşit değildi. Dilekçemde isimlerini yazarak belirtmiştim. Ama hakim senin çocukların için gerek yok diyerek işleme almadı. Şuanda reşitler. Şimdi onlara bir sıkıntı olur mu? Ne yapmamız gerekir? Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Reşitlerse onlara işlem yapılırsa kendileri dava açabilir.
Çok teşekkür ettim yanıtlarınız için. İyi günler...