-
İşe İade Davası
Merhaba, kurumsal bir firmada 3 yılla yakın bir süredir çalışmaktayım.2015 yılında psikotik bulgulu major depresyon tedavisi gördüm yaklaşık 45 gün hastanede yattım.Tedavi sürecinden sonra engelli raporu çıkardım ve çalıştığım firmaya raporumu illetikden sonra satış dışı bi kadroda değerlendirmelerini talep ettim.Süreç içerisinde 2 kere ihtar yedim an itibariyle 3. kez savunmamı istediler firmam beni işten çıkaracak.Sorum şu işe iade davası zaten açacam ama bunun dışında çalışmış olduğun firmaya hem maddi hem manevi tazminat davası açabilirmiyim zira biri rahatsızlandı diye onu dışlayıp uygun iş vermemek hayatın olağan akışına aykırı diye düşünüyorum.Arzu haleciye durumu anlatıp dilekçeyi yazdırdıktan sonra elimdeki belgelerle işe iade davası açam ama bunun için avukat tutmama gerek var mı? Avukat tutarsam süreç ile ilgili benim haricimde davaya etkisi ne kadar olur? Görüşleriniz ve fikirleriniz benim için çok önemli, eğer gerçekten bir avukatın faydasını görebileceksem İzmir'de işinin ehli avukat tanıdığınız varsa ve yönlendirebilirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla