Dolandırıldım şikayetçi oldum
Bir arkadaşlık yaşadığım şahıs Benden borç istedi banka aracılığı ile kendisine para aktarımı yaptım fakat kendisi odemeyecegini ve bir takım tehdit ,küfür msjlari yazarak beni korkutmaya çalışmıştır. Bu sebeple karakola gidip kendisinden şikayetçi oldum. Msj ve banka dekontlarinida ekte sundum.Fakat ailemin bu konu hakkında bilgisi yok eve gelecek olan mahkeme kağıdında içerik yazar mı? Hangi bilgiler yer alır? Yardımcı olursanız çok sevinirim . Şimdiden teşekkürler
Cevap: Dolandırıldım şikayetçi oldum
Arkadaşınıza borç verdiyseniz ve alamıyorsanız bu dolandırıcılık olarak değerlendirilmez.Bu durum bir alacak verecek meselesine konu olabilir.Onun dışında tehdit ve hakaretler için şikayetçi olursanız ve kanıtlarınız varsa savcılık bununla alakalı dava açar ancak borç durumuyla alakası daha önce sayısız örnekte görüldüğü üzere takipsizlik verecektir.
Ben ona verdiğim parayı alamayacak miyim yani? Kanıtları var elimde banka dekontlari.. Ayrıca tehdit ve hakaret mesajlarınida kanitladim. Bana zarar vereceğini söyleyen msjlar var. Bunun sonucu tahminen ne olur acaba? Aydinlatirsaniz sevinirim
Hukukçu değilim ama bir yorum yapmam gerekirse durum şudur:
Birincisi, eğer bu kişinin size borçlu olduğunu belirten bir kağıda bu kişi imza atmamış ise, elinizdeki banka dekontları bir işe yaramaz. Çünkü banka yoluyla yapılan havaleler sizin ona olan borcunuzun ödenmesi şeklinde yorumlanır (bunun istisnası, açıklama kısmına yazılan yazılardır.)
İkincisi, borç alıp ödeyememek dolandırıcılık değildir. Dolandırıcılık daha ağır bir suçtur. Kişiyi kandırarak, geri ödemeyi hiç düşünmeyerek parasını almayı gerektirir.