Mail ADresimle Hesap AÇılmış Davacı Olmak İstemiyorum Ancak Hesabı Bildirmek İstiyorum
Merhaba,
uzun süredir mail adresime "... seninle görüşmek istiyor" , "numaramı bıraktım ara beni canım".. gibisinden spam mailler üdşüyordu tabi spam olduğu için hiç açıp bakmıyordum bile. Birkaç gün önce spam mailler artık fazlalaşınca açtım ki benim adıma hesap görülüyor aşk meşk sitesinde. Gene de herhalde reklamdır diye düşünürken linke tıklayınca direk benim adıma açılmış hesabın içinde buldum kendimi.
Profil bilgilerinde benim mail adresim ve kimlikteki doğum tarihim kullanılmış. Mail doğrulama sistemi olmayan sitenin adminlerinin mail adresleri de sahteydi. Hesap kapatma gibi bir seçenek de yoktu.
Şimdi yurtdışında olduğum için dava filan açsam da zerre kadar ilgilenemem ve zaten ifade vermek bile yıl sürüyor, o nedenle dava açmak istemiyorum. Ancak bu hesaptan benim adıma yazışma yapılmışsa bunu da üstlenmek istemiyorum ve yetkili yerlere haber vermek istiyorum. Yurtdışında daha uzun süre kalacağımı da gözeterek bu hakkımdaki hesabın bana ait olmadığına dair bildirimi nereye yapabilirim?
Bir de google play bilgilerimin kayıtlı olduğu mail adresim kullanılmış. Açıkçası pnishing de olabilir diye düşünüyorum.
Cevap: Mail ADresimle Hesap AÇılmış Davacı Olmak İstemiyorum Ancak Hesabı Bildirmek İstiyorum
Kimse cevap vermemiş o zaman şöyle sorayım: Tecrübesi olan arkadaş varsa aktırırsa memnun olurum. Bu durumda BİMER üzerinden yazarsam savcılık dikkate alır mı?
Konsolosluk bulunduğum yerden 5 saat uzakta, gidiş geliş 1 iş günü kaybına mal olacak bir de dava açılırsa ayrıca ifade için gidersem o da aynı şekilde. Bir de ilk dilekçeyi konsolosluk noterinde onaylattıktan sonra kargoyla yolluyormuşsunuz, saati 42$ desem 10 saan en az 420$ + posta ve noter ücreti 250$ toplamda neredeyse 700$ +yol msarafı edecek. Bir kez de ifade için gidersem daha da artacak. Davada karşı taraf ceza alsa bile bundan daha az öder :) Parasında değilim de onca yol gidip gelmek okulumu/işimi aksatır ve çile yani.