Kavga sonrası polis çağırarak dava başlatmak
Merhaba, bir şekilde bir kaç kisi tarafindan 2 kişinin yolunun kesilmesi (daha önce ufak da olsa aralarinda husumet olan 2 grup) ve kavgaya tesvik edilmesi sonucu 2 kisiden birinin diger gruba vurmasiyla kalabalik grubun saldirmasi sonucu 2 kisi darp edilir. Darp edilen kisilerden biri polis cagirir. Darp raporu alinir. Karakolda ifade verilir. Her iki taraf da şikayetçi olur. Sanirim bundan sonra olay savciliga intikal edecek ve mahkeme sureci baslayacak. Polis cagiran kisinin, polisi çağırması olayda hakliligini artirici bir unsur olarak sayilabilir mi? Mahkemede durusmaya polis cagiran grup gitmezse ne olur? Diğer grup gelmezse ne olur? Bilgilerinizi bekliyorum. Bu konu ile ilgili kaynak da belirtebilirsiniz.
Cevap: Kavga sonrası polis çağırarak dava başlatmak
Polis çağırmak haklılığı artırıcı bir unsur değildir.
Davaya katılmayan taraf hakkında zorla getirme çıkar. Ve davaya katılmayan taraf hak kaybına uğrayabilir ve Dava süresi uzar.
Cevap: Kavga sonrası polis çağırarak dava başlatmak
Hızlı cevabınız için çok teşekkürler. Çok memnun kaldığımı belirtmek isterim. Her iki taraf da şikayetçi olduğu için sanık konumunda ve mahkemede durusmaya katılmak durumunda. Polise ifadeyi ilk veren polisi çağırmayan gruptu.
Mahkemede ifade verme ile ilgili bazı sorularım şu şekilde;
Ifade verme sırası kimden başlar? Ifade sırasında yalan beyanda bulunan sanığa diğer sanık anında "yalan söylüyor" şeklinde müdahale edebilir mi? Sanık ifade verirken süre kısıtı var mı? Hakim tarafından susturulma durumu olur mu? Konuşma esnadında hangi kelimeleri, söylemleri kullanmamak gerekir? Avukat tutmadan sanık konuyu aydınlatacak belgeleri içeren dosya tutup hakime sunabilir mi? Olayın psikolojik travması sonucu ifade verirken sanık ağlar, sesi titrer yine de konuşmaya devam ederse bu duruş onun aleyhine işler mi?Forumları çok okudum ancak çok fazla başlık var. Bulmakta zorlanıyorum. Bütün bu sorularıma ışık tutacak bir kitap da tavsiye edebilirsiniz.