uyuşturucu madde kullanma sucu
arkadaşlar merhaba
4 hafta önce bir salaklık yaptım meraktan birinden gittm saırılmaya hazır halde ot diye tabir edilen esrardan aldım, polise yakalattım bnı karakola götürdüler, tartım sonucu 1.6 gram cıktı ustumdekı uyuşturucu. polisler daha önceden her hangi bir sabıkan v.s yok temizsin bir sıkıntı cıkmaz dedi. sonra savcıyı aradı savcının talimatıyla şu yazı bana imzalatıldı
uyarı tutanağı
istanbul anadolu cumhuriyet savcısı x in talımatıyla sizin hakkınızda uyuşturucu madde bulundurma ve kullanma sucundan yeterli delil bulunması halinde tck nın 191/2 mad uyarınca 5 yıl dava açılmasının ertelenmesıne ve 1 yıl denetımlı serbestlik tedbiri verileceği, ertelemeye ve tedbire uygun hareket edilmemesi halinde 5 yıla kadar hapis cezası istemi ile kamu davası acılacagı ihtar olunur.'
4 5 tane avukat arkadasımla görüştüm hepsi farklı şeyler söyledi, kimi dava açılmaz miktar cok duzuk dedi, kimi açılır ama birşey cıkmaz idrar testine gidersin dedi v.s
konu ile ilgili net bir bilgisi olan var mı acaba? yardımcı olabilirseniz cok mutlu olurum
Cevap: uyuşturucu madde kullanma sucu
uyuşturu maddenin ticareti söz konusu ise savcı miktarına bakarak takipsizlik vermez. Buna mahkeme karar verir. Ki yargıtayca bile bu konuda istikrar yoktur Bu konuda savcı nasıl karar versin ama genel olarak miktara bakarak mahkeme snucu hakkında çıkarımda bulunulabilir. Tabi diğer delil durumları da önemli uyuşturucu suçunun cezası ağırlaştırıcı halleri unsurları dair ise şu yazıyı inceleyebilirsin https://www.duranhukuk.com/2019/03/k...u-imal-ve.html