Emlakçı ile sözleşme problemi
Herkese merhabalar.
Daha önceden hakkında bir konu daha açtığım, gayrımenkulümü satması için sözleşme yapmış olduğum emlakçıdan vazgeçmek istemişitm. Ancak kendisi sözleşmeyi vermeyerek, istiyorsam hakkımı aramamı söyledi.
Şöyle bir problem var. Bu X emlakçısıyla 02/05/2016 tarihinde, 6 ay içinde sözleşmede belirtilen fiyat dahilinde gayrımenkulümü satması için anlaştım. Ancak bu emlakçının bana henüz 1 müşteri bile getirememesi, hatta çalışmadığından şüphelenmem, zira kendisinin dünya turunda olması sebebiyle sözleşmemi geri almak/iptal etmek istiyorum. Çünkü acil olarak nakite çevirmem gereken gayrımenkulümü bu şahısla yapmış olduğum anlaşma neticesinde kendim de satamıyorum. Bu şahısla ilgili olarak adli mercilerde yapabileceğim herhangi bir işlem var mı? Kendisi beni oyalıyor, hiçbir şekilde ulaşamıyoruz da. Telefonlara sadece yardımcısı bakıyor, kendisinin tatilde olduğunu söylüyor. Kendisinin yapmaya çalıştığı şey muhtemelen gayrımenkulü onun haberi olmadan benim satmam ve sözleşmede belirtilen, gayrımenkul bedelinin %10'una tekabül eden ceza bedelini kendisine ödemem.
Konuyla ilgili yardımcı olabilecek herkesin yardımlarını bekliyorum.
Saygılarımla.
Cevap: Emlakçı ile sözleşme problemi
Şu anda bu emlakçının ofisi kapalı mı? Yani bir müşteri gelse, sizin sattığınız gayrımenkule müşteri olma şansı yok mu?
Yanıtınız için çok teşekkürler.
Emlakçının ofisi açık, ancak orada hanımı oturuyor. Gayrımenkulü gösterip göstermediklerinden emin değilim; ancak 3 ay süresince 1 kere bile aramadıklarına göre gayrımenkul kimseye sunulmuyor. Gayrımenkulümü görmeye gittiğimde, kendilerinden satılık olduğuna dair herhangi bir ibare olmadığını gördüm.
İlk açtığınız konuda da belirtildiği üzere,
emlakçınızın elindeki sözleşmeye dayanarak böyle bir hakkı var. Caymak istiyorsanız caydığınızı belirtip, yasal sonuçlarına katlanarak evi kendiniz satabilir veya bir başka emlakçıyla anlaşabilirsiniz.
https://www.hukuki.net/showthread.php...lesme-problemi
Adam tatile çıkmış veya müşteri gelmedi gibi yaklaşımlar bir daha o emlakçıyla çalışmamanız veye çevrenize olumsuz referans olmanıza sebeptir.Ancak sözleşmeyi tek taraflı ihlal ederseniz cezai şarta katlanacaksınız.Onun dışında adam tatile gitti, dünya turuna çıktı veya müşteri bulamadı gibi bir sebeple adli merciler tarafında bir işlem yapılması(artık savcılığa şikayetçi olmak mı, veya kişinin ceza alması mı nedir anlamadım) söz konusu değil.